У Львівській облраді розробляють Програму проведення обласного конкурсу мікропроектів

Керівництво та депутати Львівської обласної ради спільно з науковцями та експертами міжнародних організацій розробляють програмний документ Обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, що діятиме в області упродовж 2016 – 2020 років.

Зокрема, в понеділок, 14 грудня, відбулась робоча нарада з підготовки проекту програми проведення обласного конкурсу мікропроектів під головуванням керівництва Львівської обласної ради та за участі представників структурних підрозділів облради й облдержадміністрації, науковців і членів міжнародних громадських організацій.

Під час наради начальник відділу аналізу програм та інвестицій обласної ради, депутат обласної ради Іван Собко представив учасникам наради результати реалізації обласного конкурсу мікропроектів в період з 2011 до 2015 року.

За словами Івана Собка, Програма проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку виявилась успішною практикою обласної ради у сфері підтримки місцевих громад області. Однак, як зазначив депутат обласної ради, процеси децентралізації та реформування усіх сфер суспільного життя в державі вимагають нових підходів до проведення конкурсу мікропроектів, і безумовно, з урахуванням позитивного досвіду попередньої програми.

1

Відтак, нова Програма повинна поширюватись як на проекти територіальних громад сіл, селищ, міст, так і на проекти об’єднаних територіальних громад. Особлива увага приділятиметься проектам з розробки проектної документації для проектів, що фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та міжнародної технічної допомоги, проектам з енергозбереження, охорони навколишнього природного середовища, реконструкції чи облаштування народних домів, дитячих садочків та навчально-виховних комплексів, ФАПів тощо.

Водночас учасники наради наголосили, що підтримкою обласної програми не зможуть скористатись ті мікропроекти, які фінансуються в поточному році в рамках відповідних обласних цільових програм.

Голова обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що необхідно відновити практику збору заявок на участь у конкурсі на наступний рік. Відтак, у 2016 році планується оголосити два конкурси: на 2016 рік – після ухвалення програми сесією обласної ради оголосити збір заявок з подальшим конкурсним відбором та реалізацією у цьому ж році, та на 2017 рік – оголосити у 2016 році збір заявок на участь у конкурсі, що реалізовуватиметься у 2017 році.

Окрім того, Олександр Ганущин наголосив на важливості створення можливості для інтернет-реєстрації заявки на участь у конкурсі та електронної візуалізації поетапного впровадження «Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку».

Учасники наради підтримали ініціативи голови обласної ради, а також внесли низку правок у проект Програми «Обласного конкурсу ініціатив місцевих громад». Доопрацьований проект Програми планується презентувати депутатам обласної ради, очільникам структурних підрозділів облдержадміністрації та керівникам районів області упродовж тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: