В акції "16 днів проти насильства" взяло участь понад 5 тисяч осіб

В рамках щорічної акції  "16 днів проти насильства" у Львівській області  проведено понад 190 заходів, якими охоплено п’ять тисяч осіб. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту Львівської ОДА Василь Мартиняк під час наради у понеділок, 14 грудня.

Заходи відбувались у вигляді лекцій, тренінгів, круглих столів, семінарів, концертів, відео-лекцій, акцій, конкурсів творчих робіт.

"Цією акцією організатори прагнули привернути увагу громадськості до проблеми подолання насильства в сім’ї. А також активізувати  партнерський рух громадських організацій та державних органів щодо попередження насильства та захисту прав жінок в Україні, - зазначив Василь Мартиняк. - Під час кампанії у навчальних закладах області, в мережах соціальних служб та у справах дітей проводились заходи з підвищення обізнаності населення з питань гендерного насильства, попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості в населення щодо нетерпимого ставлення щодо насильства".

Окрім того, дуже цікавим був показ документальної п’єси "Сім", який демонстрували  у приміщенні Львівської обласної філармонії. "Сім" є потужним проявом боротьби за демократію та права людини. 7 жіночих історій, які розповідають про боротьбу з дискримінацією, домашнім насильством, сексуальними знущаннями та порушенням прав жінок, як у власному житті, так і в суспільстві в цілому.

П’єса  була показана понад 150 разів у 35 країнах.

Довідка:

Щорічна акція "16 днів проти насильства" ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: