Перша в Україні територіальна громада за новим законодавством зареєстрована на Львівщині

Заболотцівська територіальна громада, що у Бродівському районі стала першою в Україні територіальною громадою, яка зареєстрована за новим законом  "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань". Відтак Заболотцівська територіальна громада набула статусу юридичної особи. Про це повідомив керівник Офісу реформ Львівщини Віталій Корецький.

"Згаданий закон суттєво скорочує терміни створення територіальних громад. Адже тепер вони не потребують ліквідаційних комісій для ліквідації сільських рад, які не є адміністративними центрами громади. Також новостворені громади набувають статусу юридичних осіб практично на другий день після подання заяви про свою реєстрацію", - зазначив Віталій Корецький.

Нагадаємо, учора набув чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань". Усі об’єднані територіальні громади мають реєструватися саме за цим законом.

Сьогодні на Львівщині створені 15 об’єднаних територіальних громад, в яких відбулися перші вибори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: