У Львові заборонили продаж феєрверків і салютів

На сесії ЛМР депутати прийняли ухвалу «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова». Проект ухвали підготували з метою попередження нещасних випадків, заподіяння мешканцям та гостям міста фізичної, психологічної та моральної шкоди, а також враховуючи, що проведення феєрверків, салютів та інших видовищ з використанням піротехнічних виробів з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв одночасно з проведенням АТО на сході України суперечить нормам суспільної моралі та викликає соціальну напругу.

«В умовах окупації, коли ми маємо жахливі випадки на фронті, проводити будь-які заходи з використанням феєрверків, салютів, на мою думку, є неетично й некоректно. В нас є ухвала, яка це забороняє. Ухвала також стосується відповідальності людей, які продають відповідні засоби. Це недопустимо. Треба мати повагу до українців», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході України, у результаті якої гинуть жителі України, та подіями, які загрожують національним інтересам держави та суспільства, а також територіальній цілісності держави, враховуючи, що проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів одночасно з проведенням антитерористичної операції на сході України суперечить нормам суспільної моралі та викликає соціальну напругу, з метою попередження нещасних випадків, заподіяння мешканцям та гостям міста фізичної, психологічної та моральної шкоди, міська рада заборонила на території м. Львова використання та реалізацію феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв.

Також рада ухвалила припинити суб’єктам підприємницької діяльності всіх форм власності реалізацію у торговельній мережі феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: