19 грудня до Львова прибуде Вифлеємський вогонь миру

Уже традиційно, кожного року у грудні, в Україну прибуває Вифлеємський вогонь миру. У суботу, 19 грудня, у день Святого Миколая, відбудеться урочиста церемонія передачі Вифлеємського вогню миру. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Цього року лампадку у Вифлеємі запалили 24 листопада. Відтак вогонь привезли до Відня, де 12 грудня в храмі святого Стефана його урочисто передали представникам скаутських організацій. Українські пластуни також були присутні. Вони отримали лампадку і тепер везуть цей Вогонь миру до України. Зараз він перебуває у Польщі, куди львівські пластуни відправилися на оберігання та подальше транспортування реліквії. Зокрема, 19 грудня ц.р. о 12 годині відбудеться парадна передача вогню на кордоні «Медика – Гребенне», звідки символ миру помандрує до Львова. Організаторами заходу виступають: Львівська округа Пласту та управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Того ж дня о 16:00 львівські пластуни попрямують до собору Св. Юра, щоб залишити там вогонь на постійне зберігання. Звідси кожен охочий зможе запалити свічку та перейняти символ миру до своєї оселі. Цій пластунській традиції уже 17 років.

Пластуни завітають із вогнем й до Львівської облдержадміністрації, інших державних структур, громад населених пунктів Львівської області, лікарень, геріатричних центрів, церковних парафій, військових госпіталів та військових частин, сімей бійців АТО, дитячих будинків та сиротинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: