Латвійські журналісти та туроператори відвідають курорти Львівщини

Про  співпрацю у сфері сільського господарства та туризму  йшлося  під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом  Пойкансом. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Присутні обговорили можливості туристичного обміну між країнами, зокрема  домовилися організувати промо-тур для журналістів та туристичних компаній. Керівник області  зазначив, що варто було б подумати і про авіарейс Рига-Львів.

Також Олег Синютка наголосив, що потрібно відновлювати  економічні зв’язки, які, на жаль, були втрачені  за 25 років незалежності України.

Сторони  домовилися організувати поїздку міністра сільського господарства Латвії до Львівської області задля налагодження співпраці у цій сфері.

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні зазначив, що латвійці зацікавлені у відвідуванні гірськолижних курортів Львівщини. «Починаємо з промотору, який  став би початком взаємин у сфері туризму»,– зазначив  Юріс Пойканс.

Окрім цього, очільник Львівської ОДА висловив вдячність за позицію Латвії щодо України, підтримку у період агресії  та допомогу, особливо  у питанні безвізового режиму. «Я дуже радий, що перший свій офіційний візит Ви здійснюєте саме на Львівщину. Ми завжди будемо  пам’ятати, що, коли Україна здобувала незалежність,  найбільша підтримка була від Балтійських країн. Оскільки ваш народ,  як ніхто інший розуміє, що таке російська окупація»,– наголосив керівник Львівщини.

«Згоден, що і Латвія і країни Балтії підтримували і будуть підтримувати європейські прагнення України. Щодо безвізового режиму, то на 95% уже все зроблено. Думаю, що буде позитивна відповідь, що  відкриє великі можливості для українців,– зазначив Юріс Пойканс. – Я погоджуюся, що ми втратили багато зв’язків. Ці  контакти потрібно відновлювати, тому,  розпочнемо роботу над цим питанням.  Уже в кінці  січня до Львова прибуде велика делегація з Риги».

Водночас присутні домовилися, що культурна співпраця та взаємини в освітній сфері  допоможуть спільно боротися проти російської пропаганди. Юріс Пойканс розповів, що нещодавно  в Ризі відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку. Додатково Повноважний посол Латвії наголосив: «Львівський Університет міг би стати базою в Україні  для вивчення латвійської мови та культури». Надзвичайний і Повноважний Посол розповів, що з цього питання уже відбулася зустріч з ректором  Львівського  університету. Також у планах – обмін культурним досвідом, зокрема організація святкових концертів із народною програмою для іноземних гостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: