Львівською митницею виявлено вартість предметів правопорушень митних правил на суму майже 77 млн. гривень

У січні – листопаді 2015 року Львівською митницею ДФС виявлено 109 діянь, що містять ознаки злочину, повідомлення про які направлено до правоохоронних органів. Впродовж аналогічного періоду минулого року митницею надіслано 80 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ДФС України у Львівській області.

Підрозділами митниці виявлено й припинено 2 939 порушень митних правил, вартість предметів правопорушень становить 76,57 млн. грн.

Кількість справ про порушення митних правил, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшилась на 12 %, вартість предметів правопорушень збільшилась в 2,5 рази (за аналогічний період минулого року заведено 2 614 справ про порушення митних правил вартістю 29,19 млн. грн.).

Характерними видами порушень митного законодавства впродовж звітного періоду були: на виїзд з України – переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу; на в’їзд в Україну – порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, недекларування товарів та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу.

У звітному періоді структура предметів правопорушень, вилучених у справах про порушення митних правил (співвідношення до загальної кількості випадків вилучених предметів правопорушення) наступна: продовольчі товари – 32,1 %; тютюнові вироби – 18,6 %; промислові товари – 38,7 %; дорогоцінне каміння й метали – 2,1 %; зброя – 5,6 %; транспортні засоби – 2 %; валюта – 0,9 %.

Характерним товаром для незаконного вивезення з України до країн Європи залишаються тютюнові вироби. Впродовж поточного року було виявлено 276 спроб незаконного переміщення через митний кордон України, вилучено 164 тис. пачок сигарет та 10,9 тон тютюнової сировини (за аналогічний період 2014 року виявлено 277 спроб незаконного переміщення, вилучено 242,4 тис. пачок сигарет). Традиційними місцями приховування сигарет залишаються конструктивні порожнини транспортних засобів, пустотілі порожнини коліс автомобіля, спеціально виготовлені тайники.

Впродовж січня - листопада 2015 року припинено незаконне ввезення на митну територію України продуктів харчування, сільгосппродукції та товарів промислової групи на суму понад 68,5 млн. грн.

Здебільшого порушниками митних правил виступали фізичні особи. Стосовно посадових осіб у січні - листопаді 2015 року зафіксовано 87 митних правопорушень на загальну суму 26,04 млн. грн.

Також варто зазначити, що станом на 01.12.2015 запроваджено 83 справи про порушення митних правил, у яких предметом правопорушення були - зброя, частини до зброї, боєприпаси, спеціальні засоби захисту. Вилучено: 4 шт. - оптичні прибори; 59 шт. - ножі в піхвах; 22 шт. - частини військової нарізної вогнепальної  стрілецької зброї; 4 шт. - арбалет;1 шт. - кинджал; 296 шт. - частини до зброї; 12 шт. - пристрій для відстрілу патронів, 1 шт. - багнет-тисак, 5 шт. ніж мисливський, 2 шт. - луки, 2 шт. - газові балончики; 8 шт. - ніж-багнет, 17 шт. - пневматичні гвинтівки, 22 шт. - набої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: