Міська влада анонсувала створення Центру надання послуг учасникам бойових дій та членам їх родин, - Садовий

Як розповів у відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий, місто вже анонсувало створення Центру надання послуг учасникам бойових дій та членам їх родин. Також міська рада буде продовжувати надавати соціальну підтримку в рамках комплексної програми. Зараз ведеться робота щодо будівництва будинку для учасників АТО. Також міський голова запропонував, що демобілізовані можуть звертатись у відділ кадрів Львівської міської ради за інформацією про наявні вакансії.

«Сьогодні хочу більш детально розкрити одну тему, яка активно використовувалась під час виборів. Питання соціального захисту та підтримки військових, що пройшли війну, та їхніх сімей.

В усіх цивілізованих країнах держава, яка мобілізує громадян до війська, посилає їх на війну, згодом бере на себе вирішення їх соціальних питань. На жаль, українська держава ще не така, якою ми всі її хочемо бачити. А тому не особливо переймається проблемами демобілізованих. Функцію підтримки взяли на себе волонтери та місцеві громади. Львів став першим містом, де ухвалили програму комплексної підтримки воїнів АТО.

Міська рада за цей рік виділила понад 18 млн гривень на допомогу – це і закупівля обладнання для військових частин, звільнення від комунальних платежів, одноразова матеріальна допомога і так далі. Ця програма буде діяти і у 2016 році.

На сьогодні є дві головні проблеми, які вирішує місто. Житло для найбільш постраждалих на війні та допомога з роботою для працездатних ветеранів.

Місто виділило три ділянки для будівництва багатоповерхівок для учасників АТО. Проект одного будинку на вулиці Під Голоском вже розроблено і Львів стане першим містом в Україні, яке збудує будинок для військових, що пройшли зону бойових дій на Сході. Місто також укладає угоду на купівлю спільно з державою ще 15 квартир для потреб сімей військових, які зазнали найбільших втрат. Наш пріоритет незмінний. В першу чергу квартири отримають родини загиблих героїв, важко поранені та діти-сироти, які пройшли війну.

Я також хочу застерегти і самих військових, і всю громаду від зловживань в цих питаннях. Зокрема, ми фіксуємо випадки, коли деякі нечисті на руку будівельні компанії, починають використовувати військових для шантажу міської влади. Обіцяють їм квартири в неіснуючих будинках, на які нема жодних необхідних документів. Я хочу чітко сказати, що всі такі випадки ми будемо робити публічними. Це безпрецедентний цинізм.

Але окрім матеріальних проблем, місту необхідно вирішувати і соціальні питання. Міська влада анонсувала створення в місті Центру надання послуг учасникам бойових дій та членам їх родин. Центр стане головним органом, який координуватиме всі соціальні послуги для ветеранів АТО. І найголовніше – це пошук роботи для всіх тих демобілізованих, які можуть і хочуть працювати та забезпечувати свої сім’ї.

До моменту створення такого центру учасники бойових дій, які шукають роботу, можуть вже звертатись у відділ кадрів Львівської міської ради за інформацією про наявні вакансії», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: