Приміщення під Креативний квартал нададуть в оренду на 50 років

Територія старого трамвайного депо, обмежена вул. Городоцькою та Сахарова, отримає нове дихання: незабаром тут розпочнуть роботи зі створення надсучасного Креативного кварталу, що об’єднає у Львові світові компанії. Після вибору інвестора, ці приміщення нададуть йому в оренду, терміном на 50 років, та встановлять фіксовану орендну плату, відповідно до експертної оцінки. Відповідне рішення щодо затвердження умов конкурсу й конкурсної документації сьогодні прийняли під час сесії міської ради. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«У попередній каденції було прийнято рішення про реалізацію інвестиційного проекту, суть якого полягає у створенні простору, де могли б зустрічатися підприємці, створенні центру навчання і розвитку дитини, ультрасучасного дитячого садочку тощо. Реалізацією цього проекту пропонується залучити найвідоміші світові компанії, Львівську бізнес-школу УКУ. Яким чином буде відбуватися конкурс? Є положення про порядок здійснення інвестиційної діяльності на території Львова, є затверджена комісія з відбору інвестора. При обговоренні цього питання на комісіях, я просила колег-депутатів подати нам пропозиції, оскільки до складу комісії, у зв’язку зі зміною складу депутатського корпусу, повинні бути внесені зміни. Після затвердження цих змін до інвестиційного проекту, управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій оголосить конкурс та опублікує оголошення в газеті. Матимемо 30 діб на зібрання пропозицій від інвесторів. Після їх надходження, буде прийнято рішення про оголошення переможця, а інвестиційний договір – винесено на розгляд сесії», – розповіла керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

Згідно з текстом ухвали, ці приміщення пропонують передати інвестору в оренду, терміном на 50 років. Управління комунальної власності повинне провести експертну оцінку, визначити вартість цих приміщень, і встановити фіксовану орендну плату. Запропонований термін реалізації проекту – не менше 4 років, упродовж яких інвестора звільнять від сплати орендної плати, тому що за цей час він не зможе реалізовувати цей проект та отримувати доходи. Як додала Гелена Пайонкевич, реалізація цього проекту буде вимагати декількох рішень сесій міськради, зокрема про передачу в оренду земельної ділянки та про затвердження інвестиційного договору.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, будівля депо є пам’яткою архітектури промислового значення, колись найсучаснішим депо в Європі. Відтак, символічно, що саме тут будуватимуть найсучасніший у світі Креативний квартал. «Ми дамо нове дихання старому депо, аби там наші мудрі, талановиті люди могли себе реалізувати. Цей проект потребує надзвичайно великих грошей. На моє переконання, це великий ризик для інвестора. Лише проектна частина триватиме близько року. Ми матимемо час, аби вичистити відповідні приміщення», – зазначив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: