У Львові вшанували Героїв визвольної боротьби Василя Біласа та Дмитра Данилишина

У середу, 23 грудня, виповнилося 83 роки з дня смерті Героїв національно-визвольної боротьби Дмитра Данилишина та Василя Біласа. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Вшанувати пам'ять молодих бійців, які віддали своє життя за українську державу, прийшли представники обласної влади та громадських організацій. На Меморіалі Українських Січових Стрільців Янівського кладовища, де поховані Герої, вони запалили лампадки та поклали квіти. Опісля також відслужили панахиду.

"Сьогодні ми схиляємо свої голови на могилах цих молодих Героїв, котрі віддали своє життя у боротьбі за незалежну Україну. Їхня відвага є для нас прикладом мужності та самопожертви. Вони без вагань віддали найдорожче, що мали, в ім’я України", - зазначив під час вшанування заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат.

Довідка:

Василь Білас і Дмитро Данилишин були членами Української Військової Організації (УВО), що утворилася в серпні 1920 року. Головним її завданням була визвольна боротьба українського народу в умовах польської окупації і підняття українського духу на теренах Західної України. Воїни УВО діставали кошти для визвольних змагань, нападаючи на польські державні установи (відділення пошти, банки та. ін.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: