У неділю відкриють пам’ятник авторові гімну України Михайлові Вербицькому

У Рік 200-річчя від дня народження о. Михайла Вербицького у Львові відкриють та освятять пам’ятник. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Пам’ятник встановлять на розі вулиць Бандери - Чупринки - Вербицького. Освячення та відкриття пам’ятника відбудеться у неділю, 27 грудня, о 13:00 год.

Автори пам’ятника Володимир і Андрій Сухорські. Пам'ятник має висоту 2,9 метра. Композиція складається з бронзової скульптури – постаті о.Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії Українського Славня, пише прес-служба ЛОДА.

Виготовлення та встановлення пам’ятника відбувається за доброчинні пожертви.

Для координації всіх дій, пов’язаних зі спорудженням пам’ятника, створено громадський комітет, співголовами якого є відомі громадські діячі Ігор Калинець і Тетяна Крушельницька.

Довідково:

Замовником на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника є Львівське суспільно-культурне товариство "Надсяння".

У 2013 році проведено Всеукраїнський відритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника, на який було подано 21 конкурсний проект.

У м. Львові Михайло Вербицький провів 13 років свого життя, де він закінчив гімназію та навчався у Львівській греко-католицькій духовній семінарії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: