На Львівщині завершився проект "Через кордони до бар’єрів"

Товариство "Зелений хрест" спільно із Інтеграційним товариством "Магнум Бонум" (Польща) завершили реалізацію проекту "Через кордони без бар’єрів" – інтеграція неповносправних осіб через туризм і культуру". Проект реалізовувався у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013. Про це на прес-конференції розповів голова Товариства "Зелений хрест" Олександр Волошинський, передає кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, у рамках реалізації проекту здійснено шість туристично-реабілітаційних поїздок у Польщу, участь у яких загалом взяли 120 неповносправних осіб із Львівщини першої та другої груп інвалідності.

Також товариству вдалось закупити два мобільні сходолази для неповносправних осіб , а також восьми- і вісімнадцятимісний міні-автобуси, які адаптовані для перевезення неповносправних осіб та причеп для перевезення візків.

У рамках реалізації проекту також проведено чотири тренінгові курси на тему доступності та усунення архітектурних бар’єрів для неповносправних осіб у музеях нашого регіону (для 100 осіб), чотири тренінгові курси з туризму та агротуризму для неповносправних осіб (для 120 осіб), а також вісім навчальних поїздок до Польщі після тренінгових занять.

Крім того, кажуть організатори, створено та наповнено інтерактивну карту та путівки туристичними об’єктами Львівщини, які доступні для осіб із інвалідністю.

До проекту долучились у Львівському обласному відділенні Українського товариства сліпих (Любов Кукуруза), а також у Школі-інтернаті ім. Марії Покрови для глухих дітей.

Координатор програми "Безбар’єрна Україна" Ярослав Грибальський розповів про практичні труднощі із перетину кордону для осіб із інвалідністю. За його словами, у багатьох пунктах пропуску відсутністю місця для здійснення своїх природних потреб людям із інвалідністю.

Детальніше про це – дивіться у відео Дивись Інфо:

Фото Варіанти

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: