На Львівщині стартувала нова громадсько-політична платформа

Нову громадсько-політичну платформу для роботи у Львівській області утворили кілька об’єднань громадян Львівщини, повідомили в прес-службі ГО «СПАС».

Необхідні протоколи підписали: Львівська обласна організація Народно Демократичного об’єднання «Нова Україна», Районна партійна організація партії «Воля» у Жовківському районі Львівської області, громадська організація «СУСПІЛЬНО ПРАВОЗАХИСНИЙ АКТИВ СПРАВЕДЛИВІСТЬ», первинний партійний осередок партії «Воля» у м. Жовква.

В тексті протоколів декларується:

«Відповідно до Конституції України, з метою розвитку та створення громадянського суспільства в Україні, прагнучи до розбудови громадянського суспільства в інтересах громадян України на основі поваги прав і свобод людини та верховенства закону,

домовилися про таке:

- Створити громадсько-політичну платформу «Воля», громадських та політичних організацій ( далі ГПП «Воля») як цілісний орган, для вирішення питань з побудови в Україні громадянського суспільства у відповідності до Конституції України її чинного законодавства та статутних цілей кожної з організацій членів ГПП «Воля».

- Відповідно до Конституцією України її Законів , нормативно – правових актів , а також загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, Загальною декларацією прав людини, Європейською конвенцією про захист прав людини та основних свобод, Міжнародним пактом про економічні, соціальні та культурні права, Міжнародним пактом про громадянські та політичні права, Віденською декларацією і Програмою дій, прийнятими Всесвітньою конференцією з прав людини в червні 1993 року, Заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі, Паризькою хартією для нової Європи та іншими документами з прав людини кожен член ГПП «Воля» є незалежним і вільним у свої діяннях.

- Для більш ефективної та цілеспрямованої роботи ГПП «Воля» створити керівний орган з членів ГПП «Воля» шляхом відкритого голосування. Кількість членів керівного органу визначається членами ГПП «Воля».

- ГПП «Воля» непохитно та послідовно здійснює побудову громадянського суспільства в Україні де базовою доктриною є розвиток територіальних громад.

- ГПП «Воля» усвідомлює необхідність згуртувати свої сили з метою захисту прав та свобод громадян України та в інтересах розвитку господарської інфраструктури України.

- Відстоювання прав та свобод громадян України як в держаних так і в органах місцевого самоврядування відповідно до Конституції та чинного законодавства України.

- Створення, членство та розпуск ГПП «Воля» здійснюється шляхом відкритого голосування членів ГПП «Воля».

У кожній з організацій коротенько озвучили власні плани діяльності у новій громадсько-політичній платформі. Зокрема, представник ЛОО НДО «Нова Україна» Олег Кіц зазначив, що хоче в громадсько-політичній платформі «Воля» працювати над проблематикою заохочення військовослужбовців та військово-мобілізаційних ресурсів, а саме: пільги та додатковий стаж військовослужбовцям резерву Збройних Сил України; реформування військкоматів; збільшення годин предмету «Захист Вітчизни» у середніх загальноосвітніх навчальних закладах, відновлення літніх таборів для учнів і постачання в школи необхідного інвентарю. А представник ГО «СПАС» Андрій Федчишин оповів про власне бачення правозахисної та люстраційної роботи у ГПП «Воля», громадського контролю бюджетних програм місцевих рад, участі у молодіжній політиці та роботі з студентством.

«Воля – слово, яке виголошує можливість звернення наших фізичних чи духовних сил в якомусь одному напрямі. Правда, як дістало нам слухати політиків, які методично виголошують наші проблеми від виборів до виборів, але не мають волю для змін? А окремі навіть само дистанціюються озброївшись гаслом з недвозначним змістом: «візьми і зроби». Нам також набридли політики без потенції. Тому ми і утворили нову громадсько-політичну платформу, яку назвали просто: «Воля»! І будемо залучати до нашої спілки лише організації, в яких знають як бути лідером, як відстоювати громадські інтереси, мають людське серце, а не тваринні інстинкти до наживи і хитрощів, люблять людей і вважають проблеми громадян України власними... Бо холопів і різного жалюгіддя сьогодні в українському суспільстві є вдосталь і нам з ними не по дорозі, а з козацьким вільним духом – одиниці. Я три місяці, за рішенням нашого колективу, координуватиму громадсько-політичну платформу «Воля». За цей час, наші двері будуть відчинені для всіх хто має волю. Керівний склад гп-платформи матиме складну і новаторську структуру. А потім будуть перевибори. Якщо моя робота не задовольнятиме товариство, оберуть іншого. І це буде прикладом справжньої демократії, що так не властиво для сучасних реалій функціонування громадських та політичних об’єднань, фактично з ручним управлінням і монополією одного лідера», - прокоментував координатор громадсько-політичної платформи «Воля» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: