У Львівській облраді визначають, які обласні програми діятимуть у наступному році

Головними критеріями є доцільність програми, її ефективність, цільові групи, для кого вони це роблять, співфінансування – скільки коштів ця програма може залучити ще додатково, окрім обласного бюджету. Такі критерії, за якими обласні депутати визначатимуть, чи програми будуть працювати далі чи ні, озвучила під час брифінгу перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, повідомила прес-служба облради.

Загалом, як відзначила Парасковія Дворянин, слухання про виконання обласних програм були організовані для того, аби депутати з’ясували для себе, які обласні програми є доцільні, є ефективні і зрозуміти, які саме з них є потрібні.

За результатами цих слухань деякі програми будуть припинені через те. що вони були неефективні, деякі програми будуть оптимізовані. Тепер їхня кількість значно зменшиться.

Найбільше зауважень було до зарплатних програм, які не свідчать про розвиток, які є недоцільними і несучасними. Зокрема, як повідомила перший заступник голови обласної ради, буде скорочена програма розвитку кінематографії, оскільки вона не є доцільною і не свідчить про розвиток.

Пріоритетними напрямками на 2016 рік буде соціальний захист, підтримка родин воїнів АТО, охорона здоров’я. „Пріоритетним ми би також хотіли бачити розвиток освіти, і тому пропонуємо, окрім коштів на спортивні майданчики, ще виділити кошти на придбання інвентарю для спортивних залів, бо в сільських школах діти взагалі не займаються фізкультурою”, – зазначила Парасковія Дворянин.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Олег Домчак повідомив, що Львівська обласна рада планує виділити у 2016 році близько 500 млн грн на реалізацію обласних цільових програм.

До пріоритетів, виокремлених першим заступником голови обласної ради, Олег Домчак додав ще програму з ремонту доріг, програму мікропроектів, а також програму підтримки житлово-комунального господарства „Питна вода”.

На думку голови бюджетної комісії, сьогодні територіальні громади Львівщини мають відчути підтримку обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: