Для львів'ян з особливими потребами, відділи соціального захисту видають засоби пересування та протезування

На сьогодні на обліку в органі соціального захисту перебуває близько 11 900 осіб з інвалідністю. Впродовж 2015 року потребуючим особам з особливими потребами через відділи соціального захисту та через сервісний центр Львівського казенного експериментального підприємства видано засоби пересування та протезування: 228 крісел колісних та 429 інших технічних засобів реабілітації. Про це повідомили Дивись.Інфо прес-служба ЛМР.

Відповідно до ст.11 Закону України від 06.10.2005 № 2961 “Про реабілітацію інвалідів в Україні”, спеціалісти органу соціального захисту, виходячи з потреб та відповідно до рекомендацій медико-соціальних експертних комісій, здійснюють для інвалідів, дітей-інвалідів індивідуальний підбір технічних засобів реабілітації, надають їм скерування на підприємства-виготовлювачі технічних засобів реабілітації для виготовлення зазначених виробів

Відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321, здійснено індивідуальний підбір крісел колісних та відповідне анкетування понад 2 900 осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку у Централізованому банку даних з проблем інвалідності.

Безпосередньо через відділи соціального захисту управління з початку року технічними засобами реабілітації забезпечено 44 львів’ян.

Одночасно інвалідам та іншим категоріям громадян надано скерування на протезні підприємства для виготовлення 10752 протезно-ортопедичних виробів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: