Клуб ділових людей взяв вектор на розбудову України

У 2015 році в найбільшому бізнес-клубу України Клубі Ділових Людей організували низку соціально важливих проектів, налагодили тисячі ділових контактів, обмінялися безцінним досвідом, цікавими бізнес-можливостями та новими підходами до співпраці бізнесу, громадськості та влади. Все – з метою розбудови України як сильної європейської держави. Найяскравіші та найбільш знакові події Клубу – у загальному звіті за рік.

Збільшили масштаби діяльності

2015 рік для Клубу розпочався з відкриття ще однієї філії – у Тернополі. Відтак, сьогодні бізнес-клуб працює у чотирьох містах (у Львові, Києві, Івано-Франківську та Тернополі). Учасниками Клубу є більше 900 представників бізнесу з позитивною діловою репутацією.

Нещодавно Клуб Ділових також ініціював всенаціональне поширення ідей етичного бізнесу, партнерства та суспільної корисності і організували новий статус «Прихильників ідеї Клубу», який передбачає поширення репутаційних принципів діяльності, дотримання Етичного кодексу Клубу та взаємокорисну взаємодію представників влади, бізнесу та громадськості. Всього за місяць «Прихильниками ідеї» представників різних верств населення з різних куточків України.

Роздали гранти сумою 3, 6 млн. грн на розвиток власного бізнесу

У травні-червні 2015 року Клуб Ділових Людей та Міжнародний фонд «Відродження» організували проект «Новий відлік» – бізнес-інкубатор для переселенців, які хочуть запускати та розвивати бізнес у Львові. За умовами проекту шлях до отримання гранту складався із трьох етапів: відбору учасників, інтенсивного навчального бізнес-курсу та конкурсу бізнес-планів для визначення грантерів. Переможці проекту отримали гранти загальною сумою 1 млн. грн.

Майже паралельно з «Новим відліком» у Клубі Ділових Людей стартував проект для переселенців та місцевих мешканців «Міграція для загального блага». Проект відбувався за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та UKaid. Після завершення проекту учасники отримали гранти на навчання, обладнання, інструменти, професійну техніку. Загальна сума грантів – 2,6 млн. грн.

Підтвердили якість навчання у Громадській Школі Бізнесу

Програму МВА у Громадській Школі Бізнесу визнав та підтвердив York University (США). Відтепер кожен учасник може отримати диплом МВА of York University, який визнаний у США та Європі та підтверджений International Accreditation Organization.

Окрім того, у Громадській Школі Бізнесу відновили програму MBS (Make Business Successful) – ексклюзивну консультаційну програму зі стратегії та маркетингу бізнесу, за якою підприємці навчаються уже 3 роки. За цей час випускниками стали більше, ніж 180 осіб. У грудні роботу над своїми проектами завершили 8 учасників, ще 8 готуються до захисту бізнес планів.

Встановили рекорд Громадської Школи Бізнесу

Громадська Школа Бізнесу – партнер Клубу Ділових Людей – проводили навчання в межах проектів для переселенців «Новий відлік» та «Міграція для загального блага». Під час одного з проектів експерти Школи встановили особистий рекорд – провели понад 180 консультацій за місяць. Фахові рекомендації стосувалися організації та розвитку власного бізнесу.

 

Організували нові проекти та формати для учасників
У 2015 році Клуб організував кілька масштабних навчально-комунікаційних проектів для підприємців – «Продати все», «Інтелектуальний марафон» та «1000 ділових знайомств». Окрім того, команда Клубу представила нові формати заходів – «Кава з експертом», «Європейський досвід» та масштабні бізнес-зустрічі «Networking Event». «Все для того, щоб нашим учасникам було комфортніше та цікавіше вести власний бізнес», – пояснюють в адміністрації Клубу.

Ще одне нововведення року – проект «Basic Business Competences» – безкоштовна програма навчання для лінійних менеджерів учасників Клубу.

Відсвяткували 6-ту річницю діяльності

17 жовтня Клуб Ділових Людей відзначав День народження. Святкування відвідали понад 500 представників бізнесу та громадськості.

Представили унікальну модель інвестиційного проекту

Вперше в Україні громадська організація «Клуб Ділових Людей» розробила та представила унікальний бізнес-проект. Основна ідея – можливість невеликими коштами увійти у високорентабельний бізнес для отримання прибутку. 
Представлений проект «АТ Зелений кошик» –
це підприємство з вирощування зелені методом гідропоніки та подальшої дистрибуції в ресторанні та торгові мережі. Вирощуватимуть цибулю, кріп, петрушку, базилік, м’яту, кінзу, фенхель тощо. Локація підприємства – околиця Львова. Бізнес-ідея ініційована Наталею Марійчук – учасницею проекту «Новий відлік».

Налагодили співпрацю з бізнес-спільнотами

Клуб Ділових Людей постійно шукає нові можливості для учасників. Систематично організація налагоджує співпрацю зі спільнотами, діяльність яких може бути корисною для підприємців. У 2015 році налагодили контакти з Торгово-промисловою палатою, Львівським обласним центром зайнятості, Global Synergy Group, Ротарі-клуби, ПРООН, Міжнародною організацією з міграції, USAID, Міжнародним фондом «Відродження» та багатьма іншими.

Комісія ПРООН обрала Клуб для співпраці та сприяння

Клуб Ділових Людей став однією із 7-ми громадських організацій України, яким Програма розвитку ООН сприятиме в розвитку протягом наступних трьох років. Така співпраця відбуватиметься в межах проекту «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств», який започаткували ПРООН у співпраці з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України за фінансової підтримки уряду Швейцарії.

 «Квиток до успіху» організував інтеграційних табір
Соціальний проект Клубу «Квиток до успіху» вперше провів інтеграційний табір для підлітків з Києва, Львова, Івано-Франківська та зони АТО. Табір отримав назву «Big game for teens» і був «набагато крутішим, ніж Інтернет чи мобільний зв’язок», як кажуть його учасники.

 І багато-багато іншого…

Це коротко про те, чим жив Клуб у 2015 році. Зараз команда працює над стратегію, яку озвучать незабаром.

«Ми об’єднуємо людей та реалізовуємо проекти, налагоджуємо ділові контакти та обмінюємось досвідом, ми створюємо нові бізнес-можливості, формуємо свідоме мислення та нові підходи співпраці бізнесу, громадськості та влади. Ми – бізнес-спільнота України, що завжди прагне більшого!», – Голова Клубу Микола Савуляк.

В адміністрації Клубу поки не готові поділитися планом на рік, втім, відзначають куди прагне бізнес-спільнота у наступні 5 років. До кінця 2021 року Клубі Ділових Людей об’єднає 50 тис. учасників та 500 тис. Прихильників ідеї, відкриє філії в усіх 25-ти областях України та представництва в країнах з ринковою економікою – для того, щоб стати найбільшою в Україні платформою для розвитку малого бізнесу та реалізації проектів з побудови громадянського суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: