На Львівщині стартував проект "500 успішних сімейних господарств"

У Львівській області реалізовують проект "500 успішних сімейних господарств". До нього можуть долучитися усі охочі, хто володіє земельним паєм. Власники наділів об’єднуватимуться у кооперативи, які своєю чергою укладатимуть угоди із підприємствами-замовниками вирощеної продукції. Це дозволить землевласникам збувати вирощену продукцію зацікавленим компаніям та залагодити усі юридичні питання їх співпраці. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.  

Пілотними стануть Кам’янка-Бузький і Жовківський райони, у яких вирощуватимуть овочі, та Перемишлянський і Золочівський, де спеціалізуватимуться на ягідництві. У ході реалізації до проекту зможуть долучитися й інші райони.

"Метою проекту, насамперед, є розвиток сільських господарств Львівщини, - зазначила Наталія Хмиз. - А також залучення до співапраці молоді з аграрною освітою, вимушено переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО".

Партнерами реалізації проекту стали Львівська аграрна дорадча служба та МБФ "Добробут громад"; ТзОВ "Яблуневий Дар" та ОРСП "Шувар"; кредитні спілки (КС "Вигода"); адвокатське об’єднання "Кубара і партнери".

За словами Наталії Хмиз, у межах реалізації проекту вже відбулись перші зустрічі в громадах, а саме у Перемишлянському та Жовківському районах. Також провели ряд навчальних семінарів про вирощування ягідної та овочевої продукції, які відбуватимуться і впродовж 2016 року.

Термін дії проекту – три роки. Протягом цього часу для ведення господарства планують залучити близько 1000 га землі, зокрема 200 га – у перший рік.

Зазначимо, що проект "500 успішних сімейних господарств" реалізовують за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації та департаменту агропромислового розвитку та підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Детальнішу інформацію про програму "500 успішних сімейних господарств" та умови участі зацікавлені особи можуть одержати в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, тел:  (032) 255-05-70, (096)780-37-27, e-mail: [email protected] (Іванна Леонідівна Василенька).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: