Бійці «Торнадо» провели акцію протесту у Львові

Сьогодні, 11 січня, у Львові декілька бійців «Торнадо» провели акцію на підтримку командира «Торнадо» Руслана Онищенка та сімох бійців вимагаючи відкритих судів над ними, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами бійця добровольчого батальйону МВС «Торнадо» Олександра Корокова з позивним «Фарт», сьогодні в Оболонському районному суді Києва розглядають справу щодо цих політв’язнів, троє з яких родом зі Львова та області, і тому проводять таку акцію в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.

«Ми відслужили півтора року, пройшли гарячі точки – Іловайськ, Піски, Мар’їнку, Станицю Луганську. Але, починаючи з травня 2014 року, семеро наших бійців перебувають під вартою. Їх звинувачують у перевищенні службових повноважень і знущаннями над військовополоненими. Ми дійсно не допускали провезення контрабанди і зупиняли потяги, збирали документи. Тоді затримали сімох бійців, які сьогодні перебувають на лаві підсудних. Також тоді затримали двох волонтерів, які нам допомагали. Відтак, ми зібрали цю акцію на знак підтримки затриманих бійців. Вони оголосили з січня голодування. Ми хочемо, щоб суди для патріотів були відкритими», - сказав Олександр Короков «Фарт».

Також Олександр Короков додав, що не вірить у те, що командир та бійці брали участь у будь-яких злочинах, бо сам півтора року провів у батальйоні. Тому спільно з товаришами вимагає від влади звернути увагу на цю судову справу і зробити засідання суду відкритими.

Окрім того, він акцентував на тому, що у справах військових добровольчого формування використовують показання так званих постраждалих, які проживають у Росії.

Під час мітингу активісти збирали підписи під зверненням на підтримку своїх побратимів та до Львівської ОДА відповідне звернення.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат зазначив: «Ми скеруємо це звернення до голови обласної адміністрації та до правоохоронних органів, щоб вони звернули увагу на ті речі, які, на думку громадськості, мають непрозорий характер Бо це правильна ініціатива, це правильна дія – вимагати від суддів прозорого судочинства».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: