У Турці розпочався всеукраїнський дитячий турнір

10 січня 2016 року в приміщенні школи-інтернату м. Турка Львівської області удесяте урочисто розпочався всеукраїнський дитячий командний турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах». Змагання триватимуть до 14січня. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

В цьогорічному турнірі бере участь рекордна кількість – 31 команда, представлена 93 учасниками віком від 7 до 14 років, з Києва, Львівської, Дніпропетровської, Вінницької, Івано-Франківської, Одеської, Житомирської, Закарпатської, Тернопільської областей та гості з м. Бендери (Молдова). Змагатимуться також в додатковому особистому турнірі й 15 шашкістів першорозрядників та кандидатів у майстри спорту 1999-2001 р.н. (всі учасники попередніх турнірів). Серед гостей Турківщини є чимало титулованих молодих спортсменів, зокрема - чемпіони України Кирило Леонов, Михайло Батунін, Лев Леонтьєв, Ірина Васильєва, Поліна Китайчук з Вінницької області, Роман Залуцький та Олександр Коваль з Івано-Франківської області, Максим Козін та Кирило Братусь з Дніпропетровської області, Ксенія Біла з Одеської області, Вікторія Прокопюк та Микита Гераськін з Києва. На турнір прибули й відомі дитячі тренери - чемпіонка світу з шашок Ольга Балтажи (Івано-Франківськ), Заслужений тренер України Дмитро Мариненко, майстер спорту Микола Леонов (обидва - Вінниця), Альона Губарєва (Дніпродзержинськ Дніпропетровської області), Анатолій Вайда (Іршава Закарпатської області), Тарас Турчин (Тернопільська область), Белана Губа (Бендери).

Організаторами турніру, окрім відділу освіти та сектору молоді та спорту Турківської райдержадміністрації (керівники Наталія Гошівська та Дмитро Писанчин) є Львівська обласна федерація шашок (президент Іван Ільницький). Підтримують турнір й кілька львівських фірм та підприємців.

Враховуючи, що цей захід внесено Міністерством молоді та спорту до Єдиного календарного плану спортивних змагань України на 2016 рік та з метою пропаганди туристичної привабливості Турківського району в зимовий період, голова райдержадміністрації Олександр Лабецький взяв ці дитячі змагання під свій патронат. Для учасників змагань буде організовано змістовний відпочинок. Вони зможуть відвідати музей «Бойківщина», прикордонну заставу в с. Сянки, спортивну базу Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, оглянути районний конкурс вертепів, а також взяти участь у щедруваннях на Старий Новий Рік.

Про результати змагань та іншу оперативну інформацію можна почерпнути на сайті http://www.chessarbiter.com/turnieje_warcaby.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: