Депутати обласної ради проголосували за бюджет Львівщини

У вівторок, 12 січня, Львівська обласна рада затвердила основний кошторис на 2016 рік. За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка подякував депутатському корпусу за роботу над  обласним бюджетом і зазначив, що цього разу  депутати обласної ради спрацювали надзвичайно конструктивно.

Як розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, в проекті обласного бюджету передбачено доходи в сумі 9039 797,5 тисяч гривень  та видатки в розмірі 9 346 699,2 тис грн.

"Бюджет є амбітний, має хорошу динаміку і досить напружений, адже має певні ризики через зміни в податковому та бюджетному законодавстві, - зазначив Олег Демків. - У Державному бюджеті на 2016 рік фінансування профтехосвіти без відповідного цільового ресурсу  передано на місцеві бюджети, така ж ситуація склалась і з пільговими перевезеннями та іншими пільгами. Попри усі складнощі всі соціальні виплати, зокрема учасникам АТО і сім'ям загиблих під час Революції гідності та на сході України збережені на рівні минулого року".

Серед основних пріоритетів обласного бюджету визначено ремонт доріг як загальнодержавного, так і місцевого значення. "У цьому році ми очікуємо 685 мільйонів гривень від перевиконання митних платежів в межах експерименту, який діє у Львівській області. Ці кошти заплановано скерувати на будівництво та реконструкцію доріг загальнодержавного значення, - підкреслив Олег Демків. - Також закладено 280 мільйонів гривень в обласному бюджеті на фінансування ремонтних робіт на дорогах місцевого значення. Цю позитивну динаміку покращення дорожньої інфраструктури в області потрібно підтримувати".

Окрім того, майже в 2,5 рази зріс обсяг фінансування мікропроектів, які передбачені для невеликих територіальних громад на ремонти та реконструкції важливих соціальних об'єктів. Також в обласному бюджеті збільшено з 6 млн грн до 11 млн грн підтримку агропромислового комплексу, а на розвиток фізичної культури та спорту передбачено додатково 16 млн грн. Пріоритетними залишаються програми енергозбереження та співфінасування за допомогою міжнародної технічної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: