До 20 січня гірники Львівщини отримають заборговану зарплату

До 20 січня шахтарі Львівщини отримають заборговану заробітну плату. На цьому наголосив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський у вівторок, 12 січня, спілкуючись з гірниками, які перекрили рух на трасі Львів-Рава-Руська у с. Смереків.

За словами Ростислава Замлинського, остання зустріч із шахтарями відбулася 5 січня. Від цього часу усі домовленості виконуються. Зокрема, у вівторок, 5 січня, ДП "Вугілля України" скерувало на рахунки ДП "Львіввугілля" 21 млн гривень за паливо для теплових електростанцій як авансові платежі. Кошти практично повністю скерували на виплату заробітної плати за листопад. Зокрема, на погашення боргів перераховано 20 млн грн.

"Наголошую, що заборгованість є лише за листопад. Фактично гірникам не виплатили гроші за половину місяця. На сьогодні це 58 мільйонів гривень, – сказав Ростислав Замлинський. – Зі слів міністра палива і енергетики України, зарплату за 2015 рік виплатять до 20 січня".

Водночас перший заступник голови ЛОДА повідомив, що  на засіданні Кабінету Міністрів України розглядатиметься державна програма, яка передбачає погашення заборгованості заробітної плати працівникам вугільної промисловості всієї України, що утворилася на 1 січня 2016 року.

"Необхідно передбачити державну підтримку вугільної галузі, а щоб системно вирішити проблему,  також слід виділити кошти на модернізацію шахт, – резюмував Ростислав Замлинський. – Водночас потрібно відновити роботу шахт у повному обсязі, аби забезпечити їх стабільну роботу, а відповідно і заробітну плату гірникам".

Разом із Ростиславом Замлинським до шахтарів приїхав і голова Комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв'язку Львівської обласної ради Михайло Сидорович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: