На Різдво в Шевченківському гаю зібрали понад 100 тис. грн. на реставрацію музею

7-9 січня в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбулося родинне свято «Різдво в Гаю». Захід відвідало понад 10 тисяч львів’ян та гостей міста. Кожен гість свята долучився до доброї справи, адже половину коштів від продажу квитків буде скеровано на реставрацію пам’яток Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Про це повідомила прес-служба міської ради.

«Різдво в Гаю» - це відродження давніх українських традицій, відтворення побуту української родини в час Різдва. А ще це добра нагода для усіх відвідувачів свята реально допомогти музею, тим паче в такий особливий час. Протягом трьох святкових днів було продано понад 10 тис. квитків на загальну суму 211 930 грн. Половина цих коштів, як і минулоріч, піде на відновлення пам’яток архітектури Шевченківського гаю», - зазначив директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

За словами директора Музею Романа Назаровця, у минулому році за кошти від продажу вхідних квитків вдалося реставрувати 15 садиб. Цьогоріч у планах завершити реставрацію тих пам’яток, які цього потребують, а також відновити дві церкви. Окрім цього, керівництво музею має на меті збудувати сучасний візит-центр.

Нагадаємо, під час свята «Різдво в Гаю» виступило понад 10 вертепів, коляду від хати до хати водив гурт автентичного співу «Коралі», автентичними колядками та популярними різдвяними піснями тішили гостей Шевченківського Гаю гурти «Оленки», «Дзвінга», «Румбабар», «Перекотиполе», а також хорова капела «Дударик». У стареньких садибах гості свята плели дідухи, різдвяні павуки, ляльки-мотанки та смакували страви на вечері у гостинних господаря та господині, а партнер свята ТМ «Львівські дріжджі» усіх відвідувачів пригощав смачними пампушками.

Також у рамках проекту «Різдво в Гаю» відбулося традиційне та улюблене Свято Пампуха. На головній сцені Свята відбулись традиційні конкурси, серед яких конкурс на найкращу господиню «Смачненький пампушок» та конкурс на найкращий вертеп.

Цьогоріч конкурс господинь «Смачненький пампушок» тривав два дні, 7 та 8 січня. Отож, за результатами конкурсу, найкращими господинями стали Іванка Бойко та Юлія Кудлата. За свої вміння та старання вони отримали по хлібопічці від офіційного партнера свята ТМ «Львівські дріжджі».

Найкращим вертепом 2016 року став вертеп «Коло мистецтв», який приїхав до нас із міста Слов'янськ, що на Доннеччині. Переможці отримали дуже смачний подарунок від партнера свята ТМ «Родинна ковбаска». Друге та третє місця відповідно посіли вертеп дитячої залізниці та вертеп театру «Мета».

Організатори: компанія «ДікАрт», Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: