У Торонто зірвався благодійний концерт

Завдяки Міжнародним авіалініям України, їхній безвідповідальності зірвався благодійний концерт у Торонто, на якому мали збирати кошти для наших бійців.

Про це сьогодні, 15 січня, у коментарі ІА ZIK повідомила співачка Софія Федина, яка була на борту літака авіакомпанії МАУ, що повернувся в аеропорт «Львів».

Вона розповіла, що в аеропорту була абсолютно нормальна посадка та огляд. Однак, коли пасажири зайшли у літак, там був ледь відчутний запах палива чи чогось горілого: «Але, оскільки я літаю часто, то знаю, буває, що у літаках після нічного простою такий запах».

Софія Федина додала, на самому підйомі літака у небо запах різко посилився.

«Буквально за кілька хвилин людям, які сиділи ззаду, просто не було чим дихати. Що цікаво: сигналізація в літаку не спрацювала, і стюардеси не з’являлися до того моменту, поки усі пасажири не почали їх кликати. Гукали ми їх досить довго, але ніхто не реагував. Потім прийшла одна стюардеса з вогнегасником, подивилася на це все. І далі кудись пішла. Пасажирам – ні слова, ніякої інформації», – згадала співачка і додала, що пізніше людям сказали, що все в порядку.

«Та через кілька хвилин літак почав різко розвертатися, і лише українською мовою було оголошено, що через технічні несправності нас повертають назад до Львова. Іншою мовою не сказали. Це теж великий прорахунок, бо на борту було дуже багато іноземців», – зазначила вона.

Софія Федина додала, що після посадки людей попросили вийти з літака. Пасажири провели у зоні очікування понад годину: «Приїхала різна техніка, почали вивантажувати наші валізи. При цьому не було жодних пояснень, що сталося, які проблеми. Людей просто тримали у невідомості. У результаті цього багато хто почав спізнюватися на свої рейси. Нам сказали, що за годину-дві полетимо, але ще через півтори години нас відправили вниз забирати валізи. Там зробили повний подвійний огляд багажу».

За словами співачки, пасажирам повідомили, що «це нібито було загоряння у багажному відсіку».

«Але тоді питання: чому запах був саме у салоні? Тепер ми розуміємо, що він був із самого початку», – наголосила вона.

Софія Федина зазначила, що після усього людей відправили на перереєстрацію, анулювали їхні рейси і попросили наново підходити до МАУ і з’ясовувати, що далі робити і які будуть квитки.

«Спочатку нас вибудували у шалено довгу чергу. Тільки двоє людей займалися нашими питаннями. Частині людей пощастило. Їм почали міняти квитки на завтра-післязавтра. А у частини, серед якої я, склалася ситуація, що перевізник має компетенцію опікуватися ними лише до Києва», – розповіла співачка.

«Вони мають доставити нас тільки у Київ. Їх взагалі не цікавить, що ми запізнюємося на рейси. У нас є варіант: ми доїжджаємо до Києва тоді, коли нас можуть доставити, а там, оскільки не встигаємо на свої рейси, маємо їх (рейси, – ред.) попереносити і оплатити штраф за запізнення на рейс», – пояснила вона.

За словами співачки, обурені люди почали з’ясовувати, як це вони мають платити штраф за запізнення, якщо запізнення з вини авіаперевізника: «Вони сказали, що це не у їхній компетенції, що це міжнародні стандарти, і це наші проблеми».

Софія Федина додала, що летіла у Торонто на благодійний концерт для збору коштів для наших військових.

«У мене були варіанти, що авіаперевізник міг мене відправити через Відень, Мюнхен, Варшаву. А вони сказали, що це не їхня компетенція. Вони мене мають доставити тільки у Київ. Все решта – мої проблеми. По суті навіть не було зроблено спроби зв’язатися з іншими авіаоператорами, і знайти якийсь вихід», – наголосила вона.

«Завдяки Міжнародним авіалініям України, їхній безвідповідальності зірвався благодійний концерт, збір коштів для наших бійців. А ми могли багато допомогти хлопцям. Жодної компенсації за квиток не запропоновано, як і жодної компенсації за моральну шкоду. Навіть про те, щоб була якась компенсація для наших бійців, які недоотримають кошти, і ми не можемо закупити їм частину спорядження, так само не говориться», – заявила Софія Федина.

Як раніше повідомлялося, сьогодні, 15 січня, приблизно о сьомій ранку з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького повинен був вилетіти літак на Київ, однак після 15 хвилин польоту він повернувся на злітну смугу. Пасажири розповідають, що у салоні було багато диму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: