За новорічно-різдвяні свята Львів відвідало більше 350 тис. гостей

За інформацією управління туризму ЛМР, за період новорічних та різдвяних свят (від 19 грудня до 20 січня) Львів відвідало більше 350 тис. гостей. Туристичний збір становить понад 2.5 млн. грн., що майже у 2 рази більше, ніж попереднього року. Загалом протягом 2015 року місто відвідало близько 2 млн гостей. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

За даними Центру туристичної інформації, у новорічно-різдвяний період з індивідуальними запитами до міського ТІЦу звернулися 3148 гостей міста, що на 37% більше, у порівнянні з минулим роком. Серед туристів значно переважала частка індивідуальних гостей з України (95%), хоча були й поодинокі групові заїзди.

Географія туристів з міст України виглядала так: Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя, Херсон, Полтава, Вінниця, Миколаїв.

Серед іноземних гостей, які завітали до Львова, були туристи з Польщі, Білорусі, Туреччини, Німеччини, Франції, США тощо.

Середня тривалість перебування туриста у Львові складала 3-4 дні.

«Львівське Різдво вже стало відомим брендом як в Україні, так і за кордоном. Приємно, що саме Львів обирають для відвідування і святкування Різдва», - додають в управлінні туризму ЛМР.

Загалом у 2015 році Львів відвідало близько 2 млн. гостей.

Довідка

За інформацією департаменту економічної політики, у 2014 році надходження від сплати туристичного збору у Львові становили 1 226,8 тис грн, в Одесі - 1 463,3 тис грн. Натомість, у 2015 році: Львів - 2 562,6 тис грн, Одеса - 2 501,6 тис грн. Відтак, темпи росту Львова – 209%, Одеси – 171%, Тернополя – 149%, Києва – 131%, Вінниці – 113%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: