За весь рік музеї Львівщини відвідали 1,4 мільйони осіб

У 2015 році у музеях Львівщини побувало 1 млн 400 тис відвідувачів та реалізовано 348 виставкових проектів. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська у вівторок, 19 січня, під час звіту про виконану роботу за 2015 рікта пріоритети на 2016 рік.

За її  словами, Львівщина займає перше місце в Україні за кількістю музеїв та державної частини Музейного фонду України та перше місце в Україні щодо бібліотечної мережі та закладів культури клубного типу.

"Нам вдалося реалізувати  надзвичайно важливий проект, зокрема відреставрувати унікальний іконостас та відкрити новий музей у селі Стара Скварява",– сказала Христина Береговська .

Водночас вона наголосила, що потрібно подбати про людей, які не мають змоги самостійно долучитися до культури та побувати у музеях Львівщини. "Саме з цією метою ми запровадили проекти, які б дали можливість продемонструвати професійне мистецтво жителям віддалених населених пунктів та районів області", - зазначила керівник департаменту культури.

Для цього розроблено низку проектів, зокрема "Митці селу", "Мистецький вікенд у Львові" для молодих родин із сіл, "Вихідні дні у Львові" для людей похилого віку, а також мистецькі проекти для людей з обмеженими можливостями у сільській місцевості. Ці заходи реалізовуватимуться і надалі.

Окрім цього, Христина Береговська зазначила, що стратегічними напрямками 2016 року у музейній сфері є оновлення експозицій, створення інтерактивних пересувних  виставкових проектів для презентації в регіоні, інтерактивні заходи в музеях та реалізація проекту для дітей  "Запізнаймо музеї".

До слова, Львівщина займає перше  місце в Україні щодо бібліотечної мережі та закладів культури клубного типу та третє  місце в Україні за кількістю дітей, які навчаються у початкових мистецьких навчальних закладах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: