Завтра шахтарі будуть пікетувати ЛОДА

Завтра, 21 січня, о 10.00 близько двохсот шахтарів вийдуть на акцію протесту під стіни Львівської обласної держадміністрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець, інформує Дивись.Інфо.

Він наголосив, що до такого кроку гірники змушені вдатися через невиплату заборгованості із заробітної плати.

«Якщо сьогодні не буде погашено заборгованість із виплати зарплати хоча б за листопад, то профспілки вийдуть на позмінні збори», – пообіцяв М. Волинець.

Він також повідомив, що т.в.о. гендиректора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко зараз перебуває у Києві, де намагається вирішити наболіле питання. Голова Львівської ОДА Олег Синютка також, знаючи, що шахтарі пікетуватимуть будівлю обласної держадміністрації, звернувсядо міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з вимогою розрахуватися із гірниками.

Нагадаємо, 2 січня гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» (с. Глухів Львівської області) почали стихійний страйк через заборгованість із зарплат.

12 січня, близько 300 шахтарів на автобусах вирушили перекривати трасу на знак протесту через зарплатні борги. Пікет тривав цілий день.

Станом на 8.00 четверга, 14 січня, всі шахти ДП «Львіввугілля»працювали у звичайному режимі, за винятком шахта «Степова», де на роботу вийшло 80% гірників. У цей день шахтарі перекрили трасу Львів – Рава-Руська у с. Сопошин.

В.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко пообіцяв, що гірникам перерахують гроші до 20 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: