Ганущин взяв участь у заходах з нагоди Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк, заступник голови обласної адміністрації Юрій Підлісний, ректори львівських ВНЗ, громадські діячі та військові зібралися на Личаківському кладовищі, щоб віддати шану борцям за соборність України. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба облради.

Після покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні, головний військовий капелан ЛА УГКЦ та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Степан Сус відслужив чин панахиди.

В цей день вшанували і вояків Української Галицької Армії та воїнів учасників АТО, які загинули в боях за Соборність України.

Також квіти поклали до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника "ПЛАСТу" О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького, а також до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Олександр Ганущин, зокрема, зазначив: "97 років тому на захист Української Держави встали кращі з кращих синів українського народу. Цей крок, можна назвати відчайдушним, бо вже через кілька днів ворог увійшов до столиці. Про ці події ми знаємо з історії. Майже два роки тому ворог знову прийшов на нашу землю. І знову кращі з кращих стали на захист Соборності. Сьогодні ми вшановуємо їхню пам'ять і віддаємо їм шану. Вічна їм пам'ять! Вічна їм слава! "

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: