На Львівщині проходить навчальний тренінг з тактичної медицини

У рамках Міжнародної науково-практичної конференції на базі Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, що на Львівщині, триває практичний тренінг з тактичної медицини

У ній беруть участь команди Львівського клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України, ГУ Національної гвардії України, військово-медичного Клінічного центру Західного регіону МО, ДУ «Територіальне медичне об’єднання» МВС України по Львівській області та медиків із Республіки Польща.

Співпраця в тактичній медицині між Україною та Польщею триває уже протягом кількох років, та сприяє удосконаленню лікарської майстерності. Як зазначив начальник управління охорони здоров'я Адміністрації Державної прикордонної служби України Валентин Волоха, останні роки дали значних поштовх для розвитку військової медицини, яка вдосконалилася значно більше, аніж за кілька останніх десятиліть.

Під час тренінгів військові медики, які вже мають досвід роботи під час бойових дій та надзвичайних ситуацій, навчаються од ин в одного новим методам тактичної медицини.

Особливо важливим елементом навчань є їх практична складова. Тому що відтворення можливих нападів дає змогу медикам працювати в умовах максимально наближених до реального бою та вчитися ефективно надавати допомогу, адже саме від перших секунд правильного оперативного втручання залежить життя людей.

Начальник клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України у місті Львові полковник медичної служби Андрій Іващенко, відзначив, що такі міжнародні та міжвідомчі конференції із залученням професорсько-викладацького складу цивільних лікувальних закладів дають змогу високо тримати рівень підготовки як медиків, так і безпосередньо самих військовослужбовців.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: