Депутатка Держдуми вляпалась у скандал на форумі у Лодзі

Росія пропонує Україні поцілунок смерті

Депутат Російської Держдуми Тетяна Москалькова вляпалась у скандал на Міжнародному форумі «Україна – ЄС», який проходить у місті Лодзь у Польщі. Про це пише кореспондент Дивись.Інфо.

Після виступу заступника голови АПУ Дмитра Шимківа Тетяна Москалькова задала питання про те, чому Шимків стверджує про наявність російської агресії на Сході України.

Вона встала і почала зачитувати із листочка наперед заготовлені питання, суть яких полягала у тому, що в Україні не працюють підприємства й занепадає економіка.

«На чому заснована ваша теза про агресію Росії щодо України?», - запитала вона заступника голови Адміністрації Президента України.

На таке запитання у залі серед учасників Міжнародного форуму почувся гул незадоволення.

Натомість у дискусію втрутився модератор дискусії, який заявив, що «якщо їдуть танки, то ми у Польщі це називаємо війною». Зал зірвався оплесками.

Модератор продовжив, що «це не американці і не німці, бо ми це уже проходили» і додав: «І здається, що це не Турція». Зал знову зірвався оплесками.

Натомість Дмитро Шимків, коментуючи слова російської депутатки, заявив про те, що Україна протягом останніх років визначилась із тим, що для неї критично необхідно є досягти Незалежності від Росії.

«Росія бажає поцілунку смерті, а ЄС пропонує нам рівноправне партнерство. Україна вибрала ЖС, це наш пріоритет і ніхто у Кремлі цього не змінить», - сказав Дмитро Шимків.

Він додав, що «натомість Росія поширює брехню про Україну, вбиває та принижує наших людей».

«І моє улюблене питання: Росія. Ви хочете фактів: 6 тисяч російських солдат знаходиться на Україні. Це підтверджено різними джерелами і ця цифра зареєстрована. Це російські танки, які не виробляються у США чи Турції, але їздять на Донбасі. 60 тисяч російських військ стоїть біля українського кордону. Росія анексувала Крим і санкції були запроваджені саме з цього приводу. Це було проти волі громади. Чому торгівля на анексованій території відбувається у російських рублях, а не у іншій валюті? Також серед фактів – збитий «Боїнг-777». Ми будемо відбудовувати ту територію, яку сьогодні знищила Росія», - сказав Дмитро Шимків.

Він також додав, що має надію на те, що українці будуть мати можливість вільно подорожувати Європою без віз, «а країна, яка пропонує нам поцілунок смерті, зійде у темряву».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: