Латвійські експерти консультуватимуть аграріїв Львівщини

Про співпрацю у сфері сільського господарства, лісництва, а також щодо сертифікації продукції та допомоги учасникам АТО йшлося під час зустрічі першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислава Замлинського з латвійською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні  Юрісом Пойкансом, яка відбулася  у четвер, 28 січня. Про це повідомили Дивись.Інфо прес-служба ЛОДА.

На початку зустрічі Юріс Пойканс розповів, що Почесне консульство Латвійської Республіки у Львові відзначає 10-річчя діяльності. Окрім цього,  за його словами, в рамках візиту латвійської сторони, також заплановані зустрічі з міськими головами  Дрогобича та Трускавця , селищним головою Східниці.

За його словами, відповідно до попередніх домовленостей, латвійська сторона уже  визначилась з  переліком журналістів, які відвідають Львівщину у рамках промо-туру. Він також відзначив, що після промо-туру можна працювати над організацією прямого авіарейсу між Латвією та Львівщиною.

У свою чергу Ростислав Замлинський зазначив, що для області важливо створити центр сертифікації для сільгоспвиробників, а також центр, який надаватиме консультації щодо розвитку підприємств. На його переконання, в цьому напрямку допомога латвійської сторони мала б важливе значення для області.

"Ми перші в Європі щодо вирощування саджанців для лісництва, окрім цього Латвія має чималий досвід у рибному господарстві та в аграрній сфері загалом,- наголосив депутат Сейму Латвійської Республіки, керівник парламентської групи співробітництва з Верховною Радою України  Айнарс Меджуліс. - Відтак, ми готові делегувати своїх експертів для консультацій, а також безкоштовно прийняти у себе представників українських підприємств для безпосереднього ознайомлення з роботою наших компаній".

Серед іншого, сторони поспілкувалися щодо організації виступів творчих колективів та обміну студентами.

Також під час зустрічі,  Ростислав Замлинський висловив вдячність латвійській стороні за підтримку під час війни з агресором.

Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол розповів, що Латвія і надалі допомагатиме Україні. "Ми готові прийняти ваших солдатів на реабілітацію,- зазначив Юріс Пойканс. - Окрім цього, ми організовуємо відпочинок для дітей, які втратили батьків  у цій страшній  війні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: