Львівські митники вилучили 150 кг конртабандного шоколаду

Учора працівники Львівської митниці ДФС запобігли незаконному ввезенню понад 150 кг шоколаду

Батько та син, мешканці Львівщини, вирішили зайнятись «солодким промислом». Двома автомобілями вони прибули в пункт пропуску «Краковець» у напрямі в’їзду в Україну. Для перетину кордону обрали смугу спрощеного митного контролю “зелений коридор”, чим заявили про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Однак під час митного контролю транспортних засобів у митників виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, обмежених до ввезення. І не дарма, адже в одному з автомобілів було майже 400 плиток шоколаду різної ваги та найменувань (загальною вагою 88,75 кг), в іншому – 300 плиток вагою 73,5 кг.

Отже, громадяни порушили порядок проходження митного контролю смугою  спрощеного митного контролю «зелений коридор», а саме намагалися перевезти через митний кордон України товар, переміщення якого обмежено згідно зі ст. 378 МК України та Постановою Кабінету Міністрів України № 434 від 21.05.2012.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Товар вилучено, справу передано до суду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: