У Львові безкоштовно покажуть фільм "Зима у вогні: Боротьба України за свободу"

21 лютого у Львові покажуть український документальний фільм «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» (2015), знятий Євгеном Афінеєвським.

Як повідомили сьогодні у прес-службі Львівської міської ради, показ фільму відбудеться о 18:00 у ресторані імпровізацій «Грушевський cinemajazz», що на проспекті Шевченка, 28.

Презентацію проводитимуть творці фільму, група український співпродюсерів масштабної кінохроніки Майдану Садомцева (Набарнчук) Г.Г., Клебанова (Хейфман) Л.Е., Колесніков Д.В., Курганскій Е.Л.

Вхід вільний, але обов’язкова попередня реєстрація за телефоном: +38 098 676 46 00.

В основу картини лягли хроніки, зняті під час Майдану громадськими телеканалами «Спільнобачення» та «Ukrstream.TV», 5 телеканалом 5, «Радіо Свобода», «expresso TV», каналом «24» та багатьма іншими, а також аматорське відео волонтерів і стрімерів з Майдану. Знімальна група опрацювала понад 1500 годин хроніки, було взято більше як 100 інтерв’ю в учасників Майдану.

Робота над монтажем зайняла близько півроку.

Режисер картини Євген Афінєєвський родом з Росії, останні 15 років живе та знімає в Голівуді. Він розповідає: «Ми робили картину не тільки як історичний документ, нам важливо було донести емоційну, ціннісну складову, і відрадно, що картину прийняв західний глядач, зазвичай дуже далекий від того, що відбувається в Україні».

Співпродюсери картини Ліна Клебанова та Галина Садомцева підкреслюють, що цей фільм – це не стільки художнє висловлювання або журналістська оцінка,»це позиція громадянського Майдану». «Це фільм про гідність людей. Саме тому в ньому немає політиків, і хронологія подій відтворена через свідоцтва громадянських активістів, історії учасників Майдану», – зазначає вона.

Довідка.

У вересні «Зима у вогні» була представлена на Венеціанському кінофестивалі, отримала приз кінофестивалю в Торонто, емоційну оцінку ряду американських кінофорумів. Із 9о жовтня, дати виходу картини в мережі «Netflix», її подивилося понад два мільйони осіб по всьому світу.

Презентація картини в Україні пройшла 21 листопада. На показі були присутні рідні

героїв Небесної сотні, представники дипломатичних місій, Президент України.

Режисерові картини був вручений пам’ятний знак – Хрест Івана Мазепи.

Американська академія кіномистецтва оголосила про перелік картин в жанрі документалістики, які будуть представлені в наступному турі відбору номінантів на премію «Оскар». Зі 124 кінострічок в так званий шорт-лист увійшли 15, серед яких і «Зима у Вогні» («Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom») – масштабна кінохроніка Майдану, створена об’єднаною командою кінематографістів України («SPN production», «Ukrstream.TV»), США («Netflix») і Великобританії.

Голосування кіноакадеміків та підрахунок голосів другого туру тривали до 15 січня, далі п’ять номінантів будуть представлені на 88-ій Церемонії вручення премії «Оскар», яка пройде 28 лютого в Лос-Анджелесі.

На телеканалах України фільм повинен з’явитися навесні, адже мережа «Netflix» уже відкрита для України.

https://youtu.be/Sn0rXTdiGcs

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: