На Львівщині 2252 учасники АТО отримали земельні ділянки

Упродовж 2015 року надійшло 11484 звернень про виділення земельних ділянок учасникам АТО на території Львівської області.

Уже прийнято 2252 рішення про затвердження проектів землеустрою та надання у власність учасникам АТО земельних ділянок. Про це повідомила у четвер, 28 січня, в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації Оксана Ткачук під час звіту про виконану роботу у 2015 році, – передає прес-служба ЛОДА.

Крім того, за словами Оксани Ткачук, прийнято ще 6010 рішень щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою в області. У тому числі 2031 для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд, 3303 для ведення садівництва, 84 для індивідуального дачного будівництва, 592 для ведення особистого селянського господарства.

«Оскільки Львів не має вільних ділянок, то земля надаватимуться у п’ятьох прилеглих районах міста, – зазначила Оксана Ткачук. – Інколи ми чуємо відмови сільських голів надавати ділянки для учасників АТО зі Львова. Проте, ми закликаємо їх виділяти землю для наших захисників».

Окрім цього Оксана Ткачук повідомила, що у 2015 році на Львівщині для учасників АТО та їх сімей придбали 79 квартир.

Зокрема, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 р за кошти з державного бюджету обласною державною адміністрацією закуплено 70 квартир. Житло придбали для сімей загиблих учасників АТО, а також інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов. 70 квартир закуплено на загальну суму 43 млн грн.

Зокрема, у Львові придбали 16 квартир, у Дрогобичі – 5, у Трускавці – 2. По одному помешканню купили у Моршині, Самборі, Стрию та Червонограді. За цією ж програмою придбали 16 квартир у Яворівському районі, 9 – у Старосамбірському районі, по 3 квартири купили у Самбірському, Дрогобицькому й Турківському районах. На Сокальщині та Жидачівщині бійці АТО отримають по два помешкання, а також по одному у Городоцькому, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському та Сколівському районах.

Окрім цього, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в Антитерористичній операції і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок обласною державною адміністрацією забезпечено придбання ще 9 квартир на суму 6,5 млн грн. Зокрема, житло закуплено у Яворівському (3 квартири), Бродівському (1 квартира), Кам’янка – Бузькому (1 квартира) районах Львівщини, а також у смт Брюховичі (1 квартира) та у місті Львові (3 квартири).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: