У Східниці хочуть створити філіал Музею нафтопромислів Галичини

Керівництво Музею нафтопромислів Галичини ініціює створення в Східниці філіалу музею. Про це йшлося під час зустрічі директора Музею нафтопромислів Галичини Ігоря Гузійчука, начальника Надвірнянського НГДУ Володимира Чуприни та селищного голови Східниці Івана Піляка. Участь в перемовинах взяли депутат селищної ради Володимир Голяк та Михайло Романяк, представник НГВУ «Бориславнафтогаз».

Селищний голова зазначив, що підтримує ідею створення філіалу музею нафтопромислів Галичини у Східниці. «Основна ідея створення музею у Східниці – це збереження історії нашого краю, де  можна було б  познайомитись з професією нафтовика, її складнощами, з умовами, в яких колись працювали наші краяни», – сказав Іван Піляк.

20151210_115615

Під час зустрічі була погоджена проектна пропозиція щодо створення філіалу музею в Східниці. Зараз опрацьовуються документи щодо подальшої співпраці.

Нагадаємо, в жовтні 2013 року в с. Пнів, поблизу Надвірної (Івано-Франківська обл.) було відкрито Музей нафтопромислів Галичини.

Експозиція Музею складається з двох частин – внутрішньої (в приміщеннях) та зовнішньої (скансену). Основні експонати Музею – нафтові об’єкти та обладнання в натуральну величину, розміщені під відкритим небом. В експозиції представлене обладнання для буріння та видобутку нафти початкових періодів – XVII – поч. XX ст., сучасне нафтове обладнання, макет нафтопереробної установки. Окремі зразки обладнання діючі. У внутрішній експозиції представлені макети нафтопромислових об’єктів, оригінали та копії документів, інформаційні стенди, зразки нафти та продукції з неї, колекція гасових ламп та картинна галерея на нафтопромислову тематику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: