На Львівщині планують оптимізувати структуру Пенсійного фонду

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області у 2016-му році планує оптимізувати структуру. Зокрема, замість 28-ми управлінь у районах і містах можуть залишити лише 21, але скорочуватимуть тільки керівні посади.

Про це розповіла начальник управління Пенсійного фонду Львівщини Галина Недзельська на прес-конференції, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Може збільшитись й кількість звичайних працівників, які безпосередньо працюють з пенсіонерами. Це, зокрема, пов'язано зі створенням об’єднаних громад, на території кожної з яких плануємо відкрити відділи обслуговування пенсійного фонду", - зазначила Галина Недзельська.

Як розповіла заступник начальника головного управління Руслана Іванкова, пенсіонери, які продовжують працювати, надалі отримуватимуть тільки 85 % від призначеної пенсії. Натомість працюючі держчиновники-пенсіонери цього року не матимуть її взагалі.

"Працюючим пенсіонерам пенсії виплачуються в розмірі 85 відсотків від призначеного розміру. Проте він має бути не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. На даний час це є 1611 гривень, - пояснила Руслана Іванкова. - Тим працюючим пенсіонерам, котрі отримували пенсію за спецзаконами – про державну службу, про прокуратуру, про статус суддів, про пенсійне забезпечення військовослужбовців – у період їхньої роботи на посаді державного службовця пенсії не виплачуються взагалі. А якщо вони працюють на інших посадах, наприклад, прокурор працює викладачем в технікумі, то він буде отримувати пенсію в розмірі 85 відсотків".

На прес-конференції також оголосили про перехід на електронний документообіг, а також покращення роботи інтернет-ресурсів пенсійного фонду та його регіональних відділень. Також закликали людей користатися пенсійним калькулятором, щоб перевірити правильність нарахованої їм пенсії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: