У Дрогобичі та Стрию затримують виплату зарплат працівникам профтехосвіти

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка звернувся до прокурора Львівської області Романа Федика щодо організації перевірки у зв'язку з невиплатою заробітної плати працівникам, а також стипендій учням професійно-технічної освіти у містах Стрий та Дрогобич.

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що відповідно до статті Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" з 1 січня 2016 року видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах передано на фінансування з бюджетів міст обласного значення.

Враховуючи це, обласна державна адміністрація звернулася з листами до міських голів Стрия та Дрогобича щодо затвердження видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах на 2016 рік.

Однак, на сьогодні Дрогобицькою міською радою не визначено обсяг видатків для фінансування ВПУ № 19 та Дрогобицького ППЛ, що становить в сукупній сумі 25903,5 тис гривень на рік.

Аналогічна ситуація склалась з фінансуванням чотирьох державних навчальних закладів м. Стрия, а саме: ВПУ № 8, Стрийського ВХПУ, ВПУ № 34 та ВПУ № 38. Станом на 01.02.2016 реєстраційні рахунки в зазначених професійно-технічних навчальних закладах в органах Державної казначейської служби не відкрито, що має наслідком невиплату заробітної плати працівникам, стипендій учням та відсутність оплати за комунальні послуги, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Враховуючи зазначене та з метою уникнення соціальної напруги серед трудових і учнівських колективів цих закладів, прошу забезпечити перевірку наведених фактів порушень бюджетного законодавства та вжити вичерпних заходів реагування", - резюмував очільник області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: