Мера Львова просять взяти на особистий контроль розслідування інцидентів за участю забудовників

Взяти на особистий контроль розслідування інцидентів за участю забудовників та погроз журналістам просять міського голову Андрія Садового депутати Львівської міської ради.

Відповідний запит оприлюднив сьогодні на сесії керівник фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Львівській міській раді Андрій Шевців. Він продемонстрував у сесійній залі відео, на якому представник супермаркету нерухомості “Сігма естейт” погрожує розбити телекамеру та “застрелити” знімальну групу телепроекту “Самопоміч. Пульс міста”.

“Лише за останній місяць у Львові відбулось два інциденти за участю забудовників, які погрожували журналістам та перешкоджали їх професійній діяльності. Зокрема, 13 січня у Львові невідомі особи заблокували знімальну групу програми "Огляд дня" телеканалу ZIK на незаконному будівництві на вулиці Куліша, 47. Журналістів вдалось звільнити тільки після втручання поліції. А 29 січня погрожували знімальній групі телепроекту “Самопоміч. Пульс міста”, - зазначив Андрій Шевців.

За його словами, інцидент виник під час зйомок сюжету про скандальні забудови Львова біля офісу супермаркету нерухомості “Сігма Естейт” на вул. Могильницького, 16. Ця компанія надає консультації щодо продажу квартир у житловому комплексі “Форест хілл”, який зазначений на офіційній карті незаконних забудов Львівської міськради. Однак замість коментаря на адресу знімальної групи посипались погрози. Громадянин, який не представився, вибіг за журналістами на вулицю і погрожував насильницькими діями, зокрема, розбити телекамеру та “застрелити”. Юрист та журналісти «Самопомочі» подали заяву у поліцію.

“Звертаємось до Вас з проханням взяти на особистий контроль розслідування цих інцидентів. Такі агресивні дії представників будівельного бізнесу неприпустимі і не личать європейському місту, яким є Львів”, - сказано у запиті на ім’я міського голови Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: