«Свобода» вимагає від КМУ скасувати грабіжницьку норму щодо нарахування пені споживачам газу

4 лютого 2016 року під час пленарного засідання 2-ї сесії Львівської міської ради депутати-свободівці звернулися до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка із вимогою скасувати пункт типового договору надання послуг газопостачання, який передбачає стягнення з людей пені.Про це повідомляє прес-служба львівської "Свободи".

"Мешканцям Львова пропонують підписати угоду, згідно якої в разі несвоєчасної сплати за спожитий газ, буде нараховуватись щоденна пеня", - зазначив Володимир Гринишин

 З 1 січня 2016 року разом з платіжками за газ, жителі Львова почали отримувати на підпис новий договір про постачання газу, у якому пропонується погодитись на нові умови цих послуг.

Відтак, у випадку невчасної сплати за спожитий газ буде нараховуватись щоденна пеня у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочення. При цьому, про це не вказано у заяві-згоді про приєднання до нових умов договору, яку надсилають споживачам разом із платіжками.

Більш того, жодних роз’яснень чи тлумачень щодо нарахування пені, підприємство «Львівгаз збут» з населенням не проводило.

Варто окремо наголосити й про рівень надання послуг постачання природного газу для львів’ян. За численними зверненнями мешканців міста, прокуратура проводить розслідування щодо надсилання громадянам квитанцій, в яких вказано завищені обсяги споживання природного газу. Також у рамках цього провадження, прокуратурою призначено фізико-хімічну експертизу щодо якості газу, який подається споживачам Львова та області.

Відтак, замість того щоб постачати населенню якісний газ та належно обслуговувати містян, олігархи за сприянням уряду і далі доводять людей до зубожіння, намагаючись загнати їх у борги.

«Замість покращення якості надання послуг населенню міста, уряд хитрими методами одягає зашморг на шию людям, та разом з олігархами намагається загнати у їх борг. Ми звертаємося до Кабінету Міністрів України з вимогою скасувати пункт типового договору стосовно нарахування пені за невчасно оплачені квитанції спожитого газу» – зазначив Володимир Гринишин 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: