«Свобода» вимагає від уряду негайного впровадження системи електронних декларацій для всіх Українських посадовців

4 лютого 2016 року під час пленарного засідання 2-ї сесії Львівської міської ради свободівець Дмитро Чунис звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з вимогою невідкладно ухвалити законопроект, що запровадить електронну систему подання та оприлюднення декларацій всіх державних та місцевих посадовців. Введення електронних декларації в Україні, підсилить боротьбу з корупцією в державі, а також слугуватиме одним із елементів, до скасування візового режиму між Україною та державами європейського союзу.

25 грудня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про державний бюджет України на 2016 рік», згідно з п. 10 Прикінцевих положень якого було відтерміновано введення електронне декларування доходів до 2017 року.

Внесення такої поправки до бюджетного закону викликало обурення серед представників міжнародних організацій, громадськості та експертних середовищ. Нагадаємо, що введення детальної форми електронного декларування доходів для посадовців було однією з вимог Міжнародного валютного фонду  та Єврокомісії. Зокрема, введення такого механізму є також однією із умов для подальшого скасування візового режиму між Україною та країнами – членами ЄС.

Попри це, 26 січня 2016 року у Верховній Раді України було шість разів провалено голосування за включення до порядку денного законопроекту, який передбачає скасування положень про відтермінування електронних декларацій доходів.

Фактично, без жодних пояснень окремі народні депутати з числа фракцій парламентської коаліції продовжують саботувати ключове нововведення в галузі боротьби з корупцією у державі.

«Ми вимагаємо невідкладно ухвалити законопроект № 3755, який дозволить уже у 2016 році запровадити початок роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до вимог закону України «Про запобігання корупції». Вважаємо неприпустимим саботаж антикорупційних законодавчих ініціатив з боку членів парламентської коаліції, повністю відповідальної за проведення реформ в державі» – зазначив Дмитро Чунис

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: