Вже завтра в УКУ відбудеться церемонія вручення премії «Ad fontes»

Другий місяць зими в Українському католицькому університеті розпочинається із вручення нагород. 5 лютого відбудеться урочиста церемонія вручення Олександрівської премії родини Ґудзяків «Ad fontes». Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Урочиста церемонія відбудеться у конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ за адресою: вул. Хуторівка, 35а. Початок о 17.00 год.

Премія є продовженням намірів батька Владики Бориса, президента УКУ, – Олександра Ґудзяка, його відданості ідеї Української Церкви, української науки і української високої школи: «Увічнення його пам’яті через відзначення провідних науковців, які своїм самовідданим служінням науці формують культуру праці з джерельними текстами, є великою честю для нашої родини».

Премією «Ad Fontes» родина Ґудзяків вшановує осіб «за зразкове й самовіддане стремління «До глибин», що є істотною підвалиною ідентичності УКУ, за любов до текстів і плекання культури праці з науковими джерелами, що є відображенням уміння «з радістю черпати воду з джерел спасіння» і за незмінно втілюваний дар служіння Богові й людям.

«Підхід до джерел стосувався не тільки навчання, а й наукової праці і відкриття нових джерел. Мета нагородження премією – пробудження рефлексії нашого середовища до цієї методології і бажання вшанувати осіб, які ламають скепсис щодо важкого підходу і відкривають нові горизонти», – розповідає Владика Борис (Ґудзяк).

Перші лауреати премії були відзначені у 2012 році. Тоді нагороди отримали:

  • Уляна Головач, основоположник університетської програми класичних студій, заслужений проректор з наукової роботи УКУ, доцент кафедри КЛАВІС УКУ;
  • Олег Турій, заслужений директор Інституту історії Церкви УКУ, проректор з наукової роботи УКУ, доктор;
  • Юрій Ясіновський, археограф сакральної музики, музиколог, заслужений директор Інституту літургійних наук УКУ, професор кафедри КЛАВІС УКУ, доктор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: