У Винниках обговорять проблеми транспортного сполучення

У суботу, 6 лютого, о 12.00 у приміщенні КЦ «Дозвілля» (м.Винники) ГО «МІКЦ «За якісний транспорт» спільно з Винниківською міською радою проведуть повторну зустріч із мешканцями Винників, аби знайти шляхи розв’язання проблеми із транспортним сполученням Львів-Винники. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГО "За якісний транспорт".

Перевізники маршрутних таксі сполученням Львів-Винники вкрай неякісно виконують обов’язки по перевезенню винниківчан. Найбільш проблемними маршрутами є №5А, 36, 40 та 29.

На минулій зустрічі винниківчани обурювались, що стан перевезення є незадовільним, оскільки їм важко доїхати до Львова. Вони чекають 40 хв. на маршрутку, а дехто взагалі не може дочекатися на громадський транспорт. Тоді й шукають інші способи вирішення проблеми самостійно.

Винниківчани вимагають, щоб на зупинках був вказаний точний час, коли маршрутка повинна прибути і щоб вона приїжджала вчасно, доїжджала до кінцевих зупинок. Проте вимогою жителів Винників є не просто прикріпити який-небудь розклад, який не відповідає дійсності, а розробити такий, щоб було зручно людям. Цю проблему до 6 лютого повинна усунути Винниківська міська рада.

Винниківчани дали час перевізникам до 6 лютого 2016 року, щоб врегулювати інтервали руху автобусів. А також жителі Винників вимагали, щоб автобуси їздили згідно з паспортами маршрутів. До прикладу, на маршруті №5А має бути 10 автобусів, а під час новорічно-різдвяних свят їх взагалі не було. Якщо до 6 лютого перевізники не виконають умов, то винниківчани перекриватимуть дорогу.

Відео із попередньої зустрічі з громадою Винників

Довідка:

Протягом 2015 року активісти ГО «За якісний транспорт» неодноразово зверталися до міського голови Львова Андрія Садового письмовими листами щодо поганого сполучення Львів-Винники. На що отримували лише формальні листи-відповіді, які нічого не змінили.

За ініціативи ГО «За якісний транспорт» мала відбутись зустріч з Андрієм Садовим, яку він обіцяв на громадській раді при ЛОДА напередодні другого туру виборів. Зустріч призначали кожного тижня протягом півтора місяця після обіцянки, проте щоразу прийом відміняли. 28 грудня зустріч все-таки відбулась, проте не з міським головою, а з рядовими працівниками Львівської міської ради. На цій зустрічі керівник АТП-1 Михайло Сидорович заявив, що у маршрут №5А внесуть зміни, тобто автобус курсуватиме до приміського вокзалу. Активісти ГО «За якісний транспорт» повідомили, що таке рішення є незаконним і прикладуть зусиль, щоб автобус курсував за маршрутом, який передбачений рішенням виконкому. Наступного дня чиновники не наважились на виконкомі ЛМР підняти питання щодо незаконного рішення, яке призвело б до дублювання маршруту №5А та №29. Після цього транспортне сполучення було далі поганим, поки ГО «За якісний транспорт» не звернулася до Винниківської міської ради, щоб спільно провести зустріч з мешканцями. Після цього ситуація покращилася, проте на маршруті №5А не завжди є та кількість автобусів, яка задекларована в паспорті маршруту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: