У Львові вперше відбувся Форум миру Офіс Альянсу Релігій HWPL

В рамках Всесвітнього тижня гармонійних міжконфесійних відносин ООН

Як частина ДГІ ООН, міжнародна миротворча організація «Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла» (HWPL, голова Лі Ман Хі) за перший тиждень лютого активно провела Офіси Альянсу Релігій в різних точках світу, включаючи Лос-Анджелес, США, і Стокгольм, Швеція. ООН проголосила з 1-го по 7-е лютого Всесвітнім тижнем гармонійних міжконфесійних відносин. Йдучи в ногу зі світовими подіями, 6-го лютого у Львові було вперше відкрито Форум миру Офіс Альянсу Релігій HWPL. Про це Дивись Інфо повідомили організатори.

У Форумі взяли участь приблизно 50 осіб разом з 10 доповідачами від УАПЦ, ісламу, іудаїзму, індуїзму, вірменської апостольської церкви. Також захід відвідали представник міської адміністрації і телебачення «НТА». Для того, щоб знайти відповідь, як досягти міжрелігійного миру, в ході різноманітної програми Форуму був представлений проект «Львів - місто миру!», вражаючі відео про питання війни і миру, діалог в рамках порівняльного аналізу Писань.

Унікальний проект «Львів - місто світу!» - це світова спадщина миру, яке передбачає встановлення Монумента, Парка, День Миру і т.п. Проект знаходиться в процесі співпраці з міською адміністрацією міста Львова. Всі учасники одноголосно підтримали оплесками, бажаючи якнайшвидшого втілення проекту миру, який допоможе жителям міста отримати наочне виховання в дусі миру.

Ведуча розповіла про основні ініціативи голови HWPL, пана Лі Ман Хі: створення Міжнародної конвенції про припинення війн, над якою зараз працює Комітет міжнародного права з питань миру HWPL в складі 19 експертів. «Більше 5 млрд. чоловік належать тій чи іншій релігії, а приблизно 80% війн відбуваються на релігійному ґрунті. Головна мета Офісів Альянсу Релігій HWPL - зменшити конфлікти між релігіями та посприяти міжконфесійній єдності та миру. Сьогодні по всьому світу відкриті більше 100 офісів в 61 країні », - підкреслила ведуча.

Протоієрей УАПЦ Олег Древняк виступив, надихаючи учасників: «Я і предстоятель УАПЦ Макарій брали участь в Саміті миру: Всесвітньому Альянсі Релігій в минулому році в Південній Кореї. Ми бачили з якою любов'ю горіли серця всіх людей там, щоб досягти миру. Ми бачили, яка величезна кількість молодих людей була на площі під час Саміту, мабуть, як на Майдані. Молодь хоче миру. Давайте зробимо все можливе і неможливе заради миру!» Саміт миру був організований HWPL за підтримки Міжнародної жіночої групи за мир (IWPG, голова Кім Нам Хі) і Міжнародної молодіжної групи за мир IPYG.

Далі в ході діалогу на тему: «Мир і взаєморозуміння між релігіями» релігійні діячі на основі своїх Писань поділилися баченням, яку роль в суспільстві повинен виконувати релігійний лідер і що говорить їх Писання про способи досягнення миру.

Тарік Сархан, голова відділу ісламської культури Ісламського культурного центру в Києві, зазначив: «У всіх нас є повне право на своє віросповідання. У нас один Творець, як би ми Його не називали - один Творець для всіх і Він є мир. Я регулярно беру участь в Офісі Альянсу Релігій в Києві і називаю інших учасників братами. Кришнаїти, юдеї, християни - ми члени однієї сім'ї. Вперше з HWPL Офіси Альянсу Релігій - це те місце, де різні конфесії можуть служити разом Творцю. »

Сіва Файнерман, голова громади прогресивного іудаїзму релігійної громади «Тейво», поділився: «Я пережив війну, нас розбомбили. Ми повинні намагатися підтримувати дружні відносини з усіма релігіями. Від нас залежить, чи зможе людство стати на шлях миру.» Рабин показав високий інтерес щодо роботи Офісу Альянсу Релігій і активно посприяв у відкритті Форуму у Львові.

Незважаючи на різні релігії, всі учасники загорілися бажанням взяти участь у наступних Форумах і дякували HWPL і пану Лі Ман Хі за організацію безпрецедентного заходу за мир.

Представник головного офісу «Небесної культури, миру в усьому світі і відновлення світла» (HWPL) з Південної Кореї в онлайн режимі привітав відкриття Офісу Альянсу Релігій у Львові і закликав до єдності та миру всіх релігійних лідерів у Львові і Україні заради досягнення миру в усьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: