Львівські перевізники не мають право відмовляти пільговикам, - Щир

Про це сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу сказав начальник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир, повідомляє Дивись.Інфо.

Нагадаємо, що громадська організація «Асоціація перевізників Львівщини» звернулася до перевізників з пропозицією з 8 лютого відмовити деяким категоріям пільговиків у безкоштовному проїзді. Зокрема, під немилість попали пенсіонери за віком.

За словами Віктора Щира, законодавство щодо пільговиків на сьогодні залишається чинним, тому відмова водіїв деяким категоріям пільговиків у безкоштовному проїзді незаконна.

«В управління транспорту вчора надійшло декілька скарг від мешканців, яким було відмовлено. А також телефон розривався від дзвінків, коли люди запитували, чи правда, що скасують пільговий проїзд для пенсіонерів. Ми відповідали, що законодавство на сьогодні є чинним, жодних змін не відбулося. А відмова чи погрози з боку водіїв є незаконними», - сказав Віктор Щир.

За його словами, скарги надходили на всіх перевізників, у тому числі й на маршрути ЛКП «АТП№1», окрім «Успіх-БМ»

Віктор Щир додав також, що попередив вчора директорів усіх фірм-перевізників і вони погодилися дати команду водіям, аби ті не чіплялися до пільговиків.

«Якщо ж водії продовжуватимуть самоуправство, управління транспорту писатиме лист-претензію на перевізника про те, що він не виконує умови договору. А оскільки цього року мають відбуватися нові конкурси на визначення переможців щодо перевезення громадян, такі листи-претензії можуть вплинути на конкурсну комісію і відняти кілька балів у перевізників», - додав Віктор Щир.

Відео з брифінгу дивіться на сайті Дививсь.Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: