Фермери Львівщини заручилися підтримкою обласної влади

Львівська обласна державна адміністрація усіляко підтримуватиме фермерські господарства. На цьому наголосив голова ЛОДА Олег Синютка під час звітної конференції Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівської області у вівторок, 9 лютого.

"На моє переконання, саме фермер збереже село, - зауважив Олег Синютка. - Тому обласна влада завжди буде на стороні фермерських господарств і людей, які працюють на земліі".

Керівник області також звернув увагу на проблему користування землею. "Земля має бути відповідним чином зареєстрована і оформлена, - наголосив Олег Синютка. - В області є проблема реєстрації пайових ділянок, ми про неї знаємо, тому підштовхуємо ЦНАПи, РДА працювати оперативніше. Якщо є проблеми, то прошу безпосередньо звертатися до керівника профільного департаменту ЛОДА та обласного держгеокадастру", повідомляє прес-служба ЛОДА.

Окрім того, говорячи про сільське господарство Львівщини, очільник ОДА підкреслив, що дуже важливо до усіх процесів залучати науковців та фахівців. Це стосується аналізу ґрунтів, щоб отримувати кращі врожаї, а також селекції і доступу до відповідних технологій.

На завершення Олег Синютка запросив сільгоспвиробників брати активну участь у постійно діючих ярмарках, які організовуватимуться в кожному районі області для того, щоб товаровиробники мали можливість збувати власну продукцію.

Опісля директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз презентувала фермерам проект "500 успішних селянських господарств", який реалізується на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: