Найпопулярніший твір усіх часів – «Пори року» у авторському проекті оркестру «Віртуози Львова»

У четвер, 11 лютого, о 19:00 год. Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» подарує львів’янам та гостям міста свій авторський проект «4×4» – «Пори року» знаменитого італійця Антоніо Вівальді та всесвітньо популярного короля танго Астора П’яццолли. Про це повідомила прес-служба ЛМР

Проект «4×4» оркестр «Віртуози Львова» дарує слухачам щороку у зимово-весняний період, і щоразу з оркестром виступають нові солісти.

Впродовж років у проекті виступали молоді львівські скрипалі Лідія Футорська, Андрій Чайковський, Назар Пилатюк, скрипалі з-за кордону – Наталія Валевська (Польща), Микола Савченко, лауреат першої премії імені Петра Чайковського (Росія), блискучий скрипаль Ліліо Прунару (Румунія), який навчався у Швейцарії, а зараз є першою скрипкою Амстердамського оркестру, львів’янки Соломія Сорока та Соломія Івахів, які мешкають у США.

Цьогоріч у проекті «4×4» оркестр вперше виступить під диригуванням Ірини Вакуліної.

Соло на скрипці виконає справжня зірка українського скрипкового мистецтва, віртуоз Марко Комонько. За його словами, співпраця з оркестром «Віртуози Львова» у проекті «4×4» є для нього знаковою, а виконання циклу «Пори року» Астора П’яццолли є для нього прем’єрою.

За словами Ірини Вакуліної: «Пори року» Антоніо Вівальді та Астора П’яццоли улюблені твори слухачів, вони завжди на слуху. Кожна із трьох частин твору Антоніо Вівальді є самостійним концертом для скрипки з оркестром, які часто виконуються окремо. Є також тексти, написані до цього циклу. «Пори року» Астора П’яццолли – це енергетичний вибух, у творі є моменти, що нагадують рокові треки. Ми з Марком Комоньком внесемо у їх виконання щось своє, свіже та цікаве, що запам’ятається слухачам».

Зі скрипалем Марком Комоньком диригент Ірина Вакуліна працюватиме вперше.

За її словами, Марко Комонько – скрипаль високого рівня, а водночас його скрипкова техніка є зрозумілою, тому виконання циклу «Пори року» Марком Комоньком не залишить слухача байдужим. Твори, як і сам скрипаль надзвичайно енергетичні».

Концерт є завжди очікуваною подією для меломанів, поціновувачів музики Вівальді і Пяццолли.

Інформація за тел: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу, тел.: 0981301061; 0676734210.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: