Події довкола Струтинського спиртзаводу – "заказуха", - керівник

Колишнє керівництво Струтинського спиртзаводу намагається дискредитувати завод і довести його до банкрутства. Про це сьогодні, 10 лоютого, під час прес-конференції розповів керівник Струтинського МПД ДП «Укрспирт» Василь Задорожний, повідомляє Дивись.Інфо.

За словами Василя Задорожного, події, що відбуваються навколо Струтинського спиртзаводу, ведуть до дискредитації підприємства.

Він розповів передісторію про те, як представники окремої громадської організації на Тернопільській трасі зупинили бус, який перевозив рідину, схожу на спирт.

Задорожний розповідає, що відео, яке поширили активісти, є максимально змонтованим. Директор додає, що хлопці на власний розсуд припустили, що рідина є "ліваком" із спиртзаводу. Відтак, каже він, до підприємства прийшли невідомі люди із розмитими посвідченнями й вимагали пустити їх на територію підприємства.

"Усе свідчить про те, що події із затриманням "викраденого спирту" - "тверда заказуха"», вважає Задорожний.

За вихідні, із суботу, на свій телефон керівник почав отримувати погрози, а також "прохання" написати заяву на звільнення за власним бажанням. Проте історія цим не закінчилась: 8 лютого вранці, приблизно о 5.30, директору спиртозаводу спалили автомобіль марки Mersedes.

Учасники прес-конференції також розповіли, що учора, 9 лютого, відбулась спроба захопити підприємства.

"Йшло це від колишнього керівника, який був усунутий з посади і хотів повернутися. Попередній керівник змушував своїх підлеглих, погрожуючи звільненням з роботи, їздити на Антимайдан, а також займався організацією "тітушок". Хоч за цими фактами було відкрито кримінальне провадження і тривало слідство, але результату немає», - сказав Василь Задорожний.

Голова об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк вважає, що представники громадської організації, які пікетують сприртзавод на Львівщині, схожі на невдалі провокації харківського "Оплоту".

Він переконаний, що активістів потрібно притягнути до кримінальної відповідальності.

"Це наша принципова позиція. Як тільки правоохоронці виконають свою роботу, ми побачимо, що це все бутафорія", - каже Роман Степанюк. Він також висловив здивування, що на Львівщині є подоба тих, які шанують сепаратистів.

Відтак, керівництво заводу звертається до керівництва Служби безпеки України із проханням вплинути на цю ситуацію, поки не пізно. Наразі підприємство працює у штатному режимі й 2015 рік завершує із показниками 35 млн грн чистого прибутку.

Голова профспілкого комітету Струтинського МПД Степан Коротошин додає, що колектив задоволений роботою нинішнього керівника підприємства.

На зборах профспілка прийняла звернення до правоохоронних органів з проханням з’ясувати суть інциденту та надати відповіді. Також скерували звернення у ДП «Укрспирт» на підтримку директора спиртзаводу.

«Це лише чергова спроба дестабілізації заводу, який без зупинок працює уже півтора року, виплачує працівникам зарплати і премії, проходячи численні перевірки. З цього приводу, у п’ятницю, 5 лютого, колектив підприємства провів зібрання, за результатами якого було вирішено звернутися до СБУ», - Степан Коротошин.

Прес-конференцію дивіться у відео Дивись.Інфо:

Додамо, що на прес-конференцію прийшов голова ГО «Ідея нації» Остап Стахів.

За його словами, активісти зафіксували, як бус зі спиртом виїжджав з території заводу. Стахів стверджує, що водій виїхав з території заводу, проте відео досі у правоохоронні органи не передав.

Відповідаючи на запитання про те, як активісти дізнались і натрапили на бус, Остап Махів повідомив, що це сталось випадково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: