Садовий зустрівся з Генеральним Консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бугайлою

Сьогодні, 10 лютого, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Генеральним Консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бугайлою. На зустрічі були присутні, перший заступник Генерального Консула Ласло Віда, Почесний Консул Угорщини у Львові та Львівській області Лариса Малих, Голова Товариства культури львівських угорців Габор Сарваш. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Сторони задекларували готовність розвивати відносини між Угорщиною та Львовом.

«Ми завжди цінували і цінуємо хороші і якісні наші спільні відносини. Дуже приємно, що вони і надалі матимуть дуже хорошу динаміку. Ваші колеги, які працюють тут, у Львові, працюють дуже якісно Ми дуже задоволені цією співпрацею.

Часи зараз непрості і для Європи, складна ситуація і в Україні у зв’язку з окупацією частини нашої території. Тому дуже важливо, щоб співпраця була взаємовигідною і взаємокорисною.

Дуже важливо краще пізнавати, розуміти один одного. Ми маємо дуже хороші відносини, але ми б хотіли більше пізнавати вашу країну. Нас цікавлять мистецькі проекти ваших відомих людей, нас цікавить співпраця в науковій сфері. Ми радо готові приймати людей, охочих інвестувати в економіку нашого міста. В нас активно розвивається галузь ІТ, індустрія туризму. Ми виготовляємо у Львові прекрасні низькопідлогові трамваї, тролейбуси, електробуси, автобуси. Тож просимо Вас про поширення інформації про відкриті публічні торги, які відбуваються у ваших містах, стосовно закупівлі нового транспорту. Ба наше нове виробництво є надзвичайно конкурентоспроможне і ціна є дешевшою, ніж європейські аналоги», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Мій попередник налагодив дуже хороші стосунки, які я хочу продовжувати. Знаємо, що ситуація сьогодні в країні непроста. Угорщина є прихильником євроінтеграційних прагнень України. Я вважаю, що будучи хорошим сусідом, Угорщина в усіх питаннях допомагала Україні. Сподіваюсь, що буде продовжуватись співпраця щодо реабілітації та лікування військових, які отримали поранення в АТО. Також хочу подякувати за допомогу, яку місто надає тутешній угорській спільноті», - зазначив Генеральний Консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла.

Також Генеральний Консул Угорщини в Ужгороді наголосив, що розвиток економічних відносин є спільним інтересом обох сторін і запевнив, що меж і кордонів в цій співпраці він не бачить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: