У Франції відбувся семінар з дослідження раку

З метою ознайомлення із європейською практикою превентивної онкології та основними тенденціями у скринінгу раку грудної залози, шийки матки та колоректального раку у Міжнародному агентстві з дослідження раку (IARC) відбувся інтерактивний навчальний семінар “Підтримка програми боротьби проти раку в Україні” для українських лікарів. Семінар передбачав обмін думками про європейський досвід боротьби з раком та програми боротьби проти раку в Україні. Програма заходу була актуальною у рамках реалізації субпроекту “Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області”, оскільки передбачала теми превентивної медицини, а саме:

  • стиль життя, харчування, ожиріння і ризики захворювання на рак;
  • інфекції та рак;
  • наслідки для профілактики раку;
  • захворюваність на рак в Східній Європі, викликана інфекціями;
  • ініціативи щодо боротьби проти тютюну - значення для боротьби проти раку;
  • вакцинація проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) у боротьбі з раком шийки матки;
  • інтерактивна дискусія щодо стратегій з первинної профілактики в Україні.

Інтерактивний семінар “Підтримка програми боротьби проти раку в Україні” відбувався 1-5 лютого 2016 року у рамках пакету закупівель 4.2.3 “Навчання профільних спеціалістів за кордоном” спільного зі Світовим банком проекту Міністерства охорони здоров’я України “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” субпроекту “Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій”.

Семінар проходив у Міжнародному Агентстві з Дослідження Раку (IARC) Всесвітньої організації охорони здоров'я у м. Ліон (Франція)  за участю медичних фахівців Львівської області: директора Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Богдана Чечотки,  заступника головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру  Ореста Тріля, головного онкогінеколога ЛДОРЛДЦ Світлани Струк, заступника з організаційної роботи у ЛДОРЛДЦ Володимира Лудчака та акушера-гінеколога міжрайонного скринінгового центру Мирослава Шабана.

Отримані знання та навики будуть впроваджені під час реалізації субпроекту, а саме при організації Шкіл здоров’я та проведення семінарів і навчань медичного персоналу закладів охорони здоров’я Львівської області.

Довідково:

Спільний зі Світовим банком проект МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» спрямований на підтримку реформування системи охорони здоров’я та націлений на досягнення трьох основних завдань: боротьбу з неінфекційними захворюваннями, з акцентом на профілактику; поліпшення якості та ефективності медичної допомоги; оптимізацію та реструктуризацію лікарень і амбулаторних послуг вторинного рівня.

Проект реалізовуватиметься у 2015-2020 роках у 8-ми областях України: Волинській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Закарпатській, Полтавській, Рівненській та Львівській областях.

У Львівській області реалізується субпроект “Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій”, що спрямований на покращення стану здоров’я жіночого населення Львівської області у сфері протидії злоякісним новоутворенням.

З інформацією про субпроект можна ознайомитись на сайті Проекту http://wb.moz.gov.ua та Департаменту охорони здоров’я ЛОДА  http://www.health-loda.gov.ua 

Програма інтерактивного навчального семінару “Підтримка програми боротьби проти раку в Україні”

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: