БФ «Допомога і турбота» вимагає пояснень від Андрія Умрихіна щодо проданого волонтерського авто

Благодійний фонд «Допомога і турбота» на своїй сторінці у ФБ оприлюднив заяву з приводу інформації про те, що автомобіль «Опель Фронтера», який Фонд 31 травня 2015 року передав бійцям АТО, став об’єктом купівлі-продажу.

Зокрема, у заяві сказано: "9 лютого цього року з повідомлень львівських ЗМІ стало відомо, що автомобіль «Опель Фронтера», який БФ «Допомога і турбота» 31 травня 2015 року передав бійцям АТО, став об’єктом купівлі-продажу. Зокрема, військовослужбовець батальйону «Луганськ-1» Петро Султан заявив, що названий автомобіль за ціною 28 тис. грн йому продав Андрій Умрихін. Цю інформацію журналістам також підтвердив екс-командир батальйону «Луганськ-1», теперішній начальник штабу цього військового підрозділу Костянтин Скліфус.

З цього приводу БФ «Допомога і турбота» має заявити, що справді 31 травня 2015 року голова БФ «Допомога і турбота» Мирослав Хом’як передав тодішньому представнику батальному «Луганськ-1» Андрію Умрихіну відремонтований і з повним баком пального автомобіль «Опель Фронтера» для того, щоб той його доправив на передову в зону АТО.

У БФ «Допомога і турбота» вкрай стурбовані появою такої інформації, яка дискредитує волонтерський рух і руйнує фундаментальні засади його існування. Тому Фонд вимагає вичерпних пояснень від Андрія Умрихіна, який нині обіймає посаду директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА. Своєю чергою БФ «Допомога і турбота» має намір звернутись до правоохоронців з відповідною заявою.

Воднораз БФ «Допомога і турбота» закликає громадські організації, активістів та усіх небайдужих людей рішуче викривати випадки розкрадання волонтерської допомоги, пам’ятаючи, що волонтерство і надалі залишається важливою і незамінною складовою нашої військової міці та перемоги над агресором.

Голова БФ «Допомога і турбота» Мирослав Хом ’як".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: