Львів’янам знову хочуть «подарувати» нову транспортну схему автобусних маршрутів

11 лютого 2016 року під час пленарного засідання члени фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді звернулися до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з вимогою не допустити повторної розтрати коштів на впровадження нової транспортної схеми Львова. Введена в 2012 році мережа маршрутів виявилась провальною, а відповідальних за це чиновників й досі не покарано.

На пленарному засіданні Львівської міської ради 4 лютого 2016 року начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир офіційно заявив, що транспортну мережу автобусних маршрутів загального користування потрібно змінювати, адже вона не влаштовує ні львів’ян, ні перевізників, ні міську владу. Посадовець зазначив, що у Львові цього року відбудуться нові конкурси на обслуговування міських маршрутів. Однак перед тим управління транспорту розроблятиме нову мережу автобусних маршрутів.

Нагадаємо, що 1 січня 2012 року у Львові запрацювала нова транспортна мережа автобусних маршрутів загального користування, яку розробляла компанія «Луїс Бергер». Попри чотири роки розробки та 540 тис. євро витрачених міською радою, схему маршрутів довелось скорегувати майже на 70% до старої, адже в місті у зв’язку з абсолютним провалом проекту різко зросла соціальна напруга.

У 2012 році суд за позовом голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслана Кошулинського визнав протиправними дії виконавчого комітету Львівської міськради і департаменту житлового господарства та інфраструктури щодо впровадження нової транспортної мережі автобусних маршрутів Львова. Проте до сьогодні ніхто не поніс відповідальності за провал проекту і розтрату коштів міста.

«Ми звертаємося до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з вимогою детально перевірити зазначені факти розтрати коштів та притягнути до відповідальності осіб, з вини яких була впроваджено провальну транспортну мережу автобусних маршрутів загального користування у 2012 році. Також просимо провести перевірку джерел фінансування, які планують залучити на введення вже нової транспортної мережі у 2016-ому році, аби не допустити знову фактів розтрати бюджетних коштів та повтору надзвичайної ситуації, як відбувалась у місті в січні-лютому 2012 року» – зазначенно в зверненні фракції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: